Як обрати дитині зимовий комбінезон
Чого не можна робити 1 січня. Народні прикмети
Подушка у вигляді овечки своїми руками
Кольоровий рис для дитячих ігор своїми руками.
“Хто правий» у дитячій пісочниці
Як зустрічати Новий рік з дитиною
Улюблена няня чи улюблена мама?
Як навчити дитину читати за системою Глена Домана
Навчання дітей читанню за допомогою кубиків не потребує спеціальної теоретичної підготовки, дитина вже на першому занятті зможе засвоїти необхідні навички.
Кубики Чаплыгина «Читаю легко»
Кубики Чаплигіна «Читаю легко» завойовують все більшу популярність серед дошкільнят та їхніх батьків. В основі цієї методики раннього розвитку дітей лежить принцип навчання читання малюків у віці від трьох років і більше.
 
Автором-розробником кубиків «Читаю легко» є педагог Євген Чаплигін. Завдяки цій методиці діти легко можуть навчитися читати по складах у процесі гри. Навчання дітей читанню за допомогою кубиків не вимагає спеціальної теоретичної підготовки, дитина вже на першому занятті зможе засвоїти необхідні для неї навички.
Кубики Чаплыгина «Читаю легко»

Динамічні кубики Чаплигіна

У комплект «Читаю легко» входить 10 одинарних і 10 подвійних кубиків, грані яких легко обертаються навколо своєї осі. Таким чином дитина зможе швидко складати і читати склади, розуміючи, як саме з літер «М» і «А» виходить «МА».
 
Повернувши грань, малюк отримає зовсім новий склад або навіть коротеньке слово. Розташування букв на сторонах кубиків вибране невипадково – вони утворюють найбільш часто уживані склади.
 
Методика навчання дітей читання з кубиками Євгена Чаплигіна відноситься до природного навчання дошкільнят. Під час гри у малюків задіяні відразу декілька каналів сприйняття: коли вони крутять кубики в руках, сприймаючи фактуру дерева, у дітей розвивається дрібна моторика рук, крім того, вони бачать, вимовляють і чують складені ними слова. Передбачено також зорову відмінність звуків: голосні пофарбовані в червоний, а приголосні – в чорний колір. Також дитина вчиться міркувати логічно, порівнюючи нове слово зі складеним раніше.
 
На допомогу вихователям і батькам у комплекті додається книжка-шпаргалка, яка містить методичні рекомендації до проведення занять. Детальний опис уроків зможе полегшити процес навчання, зробивши його ще більш насиченим і цікавим.
 
Кубики Чаплыгина «Читаю легко»

Головні переваги кубиків Чаплигіна

1. Одним із головних плюсів кубиків Чаплигіна є відсутність вимог теоретичної підготовки – можна запропонувати малюкові дидактичний матеріал у якості гри без довгих попередніх пояснень.
 
2. Як показує практика, за допомогою динамічних кубиків дитина в ігровій формі може всього за три дні навчитися складати склади.
 
3. Перші два парних кубики дозволяють «написати» близько 20 слів, а кубики під номерами 3 і 4 допоможуть скласти вже більше 500 слів. Тобто на перших заняттях достатньо буде використовувати чотири подвійні деталі під номерами 1–4, щоб отримати прості і часто вживані в повсякденному побуті слова.
 
Кубики Чаплыгина «Читаю легко»
 
4. Принцип навчання читання з кубиками Чаплигіна дуже простий і зрозумілий. Крім того, в комплекті ви знайдете методичний посібник, де докладно описано хід занять, а також дотепні підказки, які допоможуть викликати у дитини інтерес до гри.
 
5. Однією з переваг кубиків Чаплигіна є матеріал виготовлення – всі деталі зроблені з екологічно чистих порід дерева.
 
Динамічні кубики Чаплигіна допоможуть вашій дитині швидко і легко освоїти головні принципи читання. При цьому навчання вашого малюка за авторською методикою Чаплигіна буде проходити у формі гри – наочно і дуже цікаво.
 
Підготувала Катерина Василенкова