Особливості догляду за переношеною дитиною
Як почати нове життя
Як вибрати одяг для мами-годувальниці
Ритуали турботи про себе
Кава під час годування грудьми
Як перевірити чоловіка на вірність
Скільки спить малюк. Причини поганого сну немовлят
Чому чоловік не дзвонить після побачення
Своєчасна зміна підгузника - важливий складник гігієни дитини. З цієї статті ви дізнаєтесь, як міняти підгузки дитині.

 

 
Якісні одноразові підгузки значно полегшують життя батькам. Ось тільки один момент завжди все псує: малюки не люблять переодягатися, а міняти підгузник потрібно що 3 години або після кожної дефекації.
 
З цієї статті ви дізнаєтесь, як міняти підгузки дитині.
 

Підготовка та роздягання

Перш ніж міняти підгузник, переконайтеся, що все необхідне лежить поруч: чистий підгузник, дитячі гіпоалергенні серветки і дитячий крем.
 
Покладіть малюка на пеленальний столик. Якщо дитина вередує, дайте їй улюблену іграшку або заспівайте пісеньку.
 
Роздягніть дитину знизу до пояса і розстібніть кріплення підгузка. Якщо малюк сходив по-великому, помийте його в теплій воді (без використання мила) і промокніть чистим махровим рушничком. Пам'ятайте, що дівчаток потрібно підмивати в напрямку від живота до сідничок, щоб не занести інфекцію в сечовивідні канали. А під час підмивання хлопчиків не варто від'єднувати крайню плоть.
 
Дефекації не було? Тоді достатньо обтерти статеві органи (спереду назад) вологою гіпоалергенною серветкою.
 
Потім туго скрутіть підгузник і тільки після цього викиньте його в пакет для сміття.  
 

Очищення і змазування кремом

Щоб очистити спину, акуратно візьміть дитину за щиколотки і підніміть її. Витираючи дівчинку, завжди проводьте серветкою спереду назад, щоб уникнути вагінальної інфекції.
 
Нанесіть трохи дитячого крему, щоб запобігти подразненню шкіри.
 
Повітряні ванни – чудова процедура, яка загартовує малюка. Після підмивання ненадовго залиште дитину голяка. Але не відходьте від пеленального столика ні на мить - це може погано закінчитися. 
 
 

Зміна підгузника

Відкрийте чистий підгузник і знайдіть його задню частину (з кріпленнями). Підніміть дитину за щиколотки і акуратно просуньте підгузник під спину так, щоб картинка, зображена на ньому, була на животику.
 
Підгузки кріпляться завдяки спеціальним липучкам (їх дві) спереду. Врахуйте, що вони повинні бути на смужці з картинкою. В іншому разі підгузник може розстібнутися. Коли закріплюєте липучки, стежте щоб вони були на одному рівні. Тоді малюку буде комфортно.
 
Після того, як ви одягнули дитину, надійно закріпіть його в сидінні або покладіть в ліжечко. Тільки після цього йдіть викидати підгузник. Ретельно помийте свої руки, перш ніж торкатися малюка.
 
Пам'ятайте! Ніколи не залишайте дитину на пеленальному столику без нагляду. Якщо вам необхідно відвернутися, обов'язково притримуйте малюка руками.
 
Своєчасна зміна підгузника - важливий складник гігієни дитини. Привчаючи малюка з перших днів до чистоти, ви забезпечуєте дитині гарне здоров'я, прекрасний настрій на цілий день, а також міцний сон вдень і вночі.