Як вибрати одяг для мами-годувальниці
Як відбувається виписка з пологового будинку
Чи варто вірити в гороскопи сумісності
Виходимо з режиму святкового стресу для організму: як правильно відновитися після переїдань
Як перевірити чоловіка на вірність
Знаки Зодіака: чоловіки в ліжку
Особливості догляду за переношеною дитиною
Як почати нове життя
День виписки - це сімейне свято, а тому малюка і маму хочуть привітати найближчі люди.
 
Как происходит выписка из роддома
 
За традицією виписка з пологового будинку супроводжується усмішками близьких людей і квітами. Молодій мамі необхідно знати, що її чекає в цей день і заздалегідь бути готовою.
 
Довгі дев'ять місяців пролетіли як один день, хворобливі відчуття поступово почали забуватися. Тепер у мами з'явилася найрідніша людинка у цілому світі - її дитина. Вже на другий день після пологів хочеться додому, проте так просто вас нікуди не відпустять. Питання, як відбувається виписка з пологового будинку, цікавить всіх майбутніх мам, які народжують вперше.
 
Как происходит выписка из роддома

Коли відбувається виписка з пологового будинку

Імовірну дату виписки з пологового будинку вам може сказати гінеколог. Якщо ви і ваш малюк добре себе почуваєте, дитина самостійно бере в рот груди, немає ніяких травм і ускладнень після пологів, температура і тиск в нормі, зазвичай виписка з пологового будинку відбувається на 4-5 день.  
 
Якщо ж мамі робили кесарів розтин, їй необхідно провести в пологовому будинку трохи більше часу - від 7 до 10 днів, оскільки потрібно обробляти шов, а також допомогти організму відновитися за допомогою уколів і ліків.
 
Как происходит выписка из роддома

Зовнішній вигляд мами

Врахуйте, що ваша фігура після пологів трохи змінилася, тому на виписку краще вибрати той одяг, який ви носили під час вагітності. Також заздалегідь потурбуйтеся про зручне взуття, навіть якщо за вами приїдуть на особистому транспорті або таксі.  
 
Подбайте, щоб волосся було чистим і доглянутим, нанесіть легкий макіяж. Перед пологами складіть список необхідних у пологовий будинок речей або попросіть чоловіка принести косметичку в день виписки.

Как происходит выписка из роддома

Як одягнути малюка

Для першого виходу в світ вашій дитині обов'язково знадобиться підгузник, тонка маєчка, тепла фланелева або трикотажна сорочечка із зашитими рукавчиками, м'які повзунки або боді, а також шкарпеточки, легкий чіпок і тепла шапочка. 

У літній час хлопчиків забирають з пологового будинку в блакитному ошатному конверті, а дівчаток - в рожевому. Взимку доведеться одягти теплий костюмчик або комбінезон, а зверху загорнути дитину в м'яку ковдру. 
 
Обирайте вбрання для малюка згідно з сімейним бюджетом. Єдина умова – одяг повинен бути чистим, охайним, бажано світлих тонів. 
 
Купуйте дитячий одяг в магазинах, де продаються тільки якісні товари для малюків, що мають сертифікат якості і гігієнічний висновок державної санітарно-епідемічної експертизи.
 
Как происходит выписка из роддома

Як відбувається виписка з пологового будинку

Сама процедура виписки з пологового будинку проходить досить швидко: щаслива мама отримує документи, разом з медсестрою і малюком виходить до тата та родичів і друзів, які прийшли її привітати.
 
Батько дарує букет дружині і медсестрі та бере на руки немовля.
 
Гості можуть замовити костюмовану виставу, шоу з повітряними кульками і піснями, фото- або відеозйомку. Проте не варто забувати, що в пологовому будинку є інші мами, малюки та лікарі, яким може не сподобатися шум під вікнами.
 
Как происходит выписка из роддома
 

Документи на виписку з пологового будинку

Обмінна карта. Перший лист містить відомості про породіллю. Його передають в жіночу консультацію, де спостерігали за мамою. Другий лист містить коротку інформацію про дитинку (стать, зріст, вагу при народженні та при виписці, оцінку стану здоров'я дитини, відомості про характер годування, а також про щеплення і аналізи). Цю частину обмінної карти передають в районну дитячу поліклініку.  
 
Медичне свідоцтво про народження, де вказані час і дата народження малюка, його стать, ПІБ акушерки, яка приймала пологи. На підставі цього документа батьки отримують свідоцтво про народження в РАГСі.  
 
Якщо жінці робили операцію кесаревого розтину, видають лікарняний лист. Він продовжує декрет на 14 днів.  
 
День виписки - це сімейне свято, а тому малюка і маму хочуть привітати найближчі люди. Терміни перебування мами і немовляти в пологовому будинку і дата їх виписки з післяпологового відділення залежать від стану мами і дитини.