Вірші про Великдень для дітей 5-6 років
"Бузиновий цар" Ліна Костенко: збірка віршів для дітей
Міні-енциклопедія. Весняні квіти.
Вірші про зиму для дітей 5-6 років
Вірші про дружбу для дітей 9-10 років
Вірші про школу для дітей 5-6 років
Загадки з присмаком літа. Олег Корнієнко
Валентинка
Історії створені спеціально для малюків, а тому дуже прості; вони коротенькі за обсягом і написані спеціально для того, щоб дитина налаштувалась на сон.
Щодня ваша дитина просить почитати казочку. «Червону Шапочку» – читали, «Кота в Чоботях» вже й самі вивчили на зубок. Здається, дитина знає чи не всі казки світу. Тоді почитайте малюкові перед сном коротенькі казочки з книги «365 історій на ніч».
Чому кролики риють підземні ходи

Якось увечері брати-кролики захотіли сходити на танці. Вони зачинили нірку на ключ у два оберти, а потім старший прив’язав ключа до мотузочки й повісив його на шию. Якими ж смачними люцерною й конюшиною частують на танцях! Кролики пригощалися ласощами й веселилися від душі.
— Повертаймося додому, — раптом вирішив старший.
— Так рано? — здивувався молодший.
Але що вдієш, довелося підкоритися старшому, й брати подалися лукою додому.
— А ваш ключ упав у канаву! — гукнула їм знайома сова.
Кролики заходилися перекопувати землю, аби знайти ключ. Але його наче корова злизала... Відтоді кролики безперервно риють нірки й підземні ходи, а ключ і досі не знаходиться...



Урожай редиски


Якось коза Дереза виділила синові Биші невеличку грядку, щоб він посадив там усе, що захоче. Він посіяв у себе на городі редиску. Спливали дні, й козеняті все більше кортіло попоїсти стиглої редиски. Треба сказати, Биша вдався сміливим і вправним, але вельми нетерплячим. Він щоденно поливав городину й доглядав її. А потім узяв та й пересадив усю редиску в інше місце, щоб вона швидше росла. Що мало бути, те й сталося: редиска повсихала. Проте Биша не здався. Він пішов на базар, купив чималий жмутик редиски й увіткнув її замість своєї. Мама-коза вельми здивувалася, коли побачила на синовій грядці врожай редиски.


Страхополох

— Коли я був ще малям, — розповідає заєць, — мені не дозволяли виходити з нірки. Мама казала, що надворі дуже небезпечно. Отож я згортався клубочком і тремтів од страху. Та якось уночі я все_таки тишком вислизнув нагору. Відчувши свободу, застрибав: гоп, гоп, гоп! Весело бігав серед кульбабок... Аж раптом помітив над собою величезне сріблясте око, що незмигно позирало на мене згори. Ой! Як я перелякався! Я хутко повернувся додому, а коли прийшла мама, про все їй розповів. Мама тільки розсміялася: — Синочку, то ж був місяць у небі!


Обережніше на поворотах!


Коли ти пташеня куріпки, тобі не слід відставати від матусі. Ми, куріпки, літаємо зовсім трішечки, тільки аби перестрибувати через рівчаки, тому маємо дуже швидко бігати. Надзвичайно швидко! Мама пояснює, що всі повинні думати, наче в нас коліщата замість ніжок. Якось я знайшла справжній скейт. Я хутко стала на нього, але вже на першому повороті заточилася. Краще власні коротенькі ніжки, аніж якісь штучні пристрої. Скейт годиться не для втечі від хижаків, а тільки для розваги.

«365 нових історій на ніч»

Здається, дитина знає чи не всі казки світу. Почитайте малюкові перед сном нові «365 історій на ніч». Історії створені спеціально для маленьких дітлахів, а тому дуже прості; вони коротенькі за обсягом і написані спеціально для того, щоб дитина налаштувалась на сон. Для дітей дошкільного віку.

Видавництво «Країна мрій»