Прокрастинація - чому ми відкладаємо важливі речі на потім та як з цим боротися
Інтернет-знайомства. Правила віртуального побачення
Кава під час годування грудьми
Як перевірити чоловіка на вірність
Як вибрати одяг для мами-годувальниці
Як зберегти шлюб під час війни
Як зізнатись чоловіку в коханні
Конверт або ковдра: в чому виписувати малюка
Щоб вибрати правильні домашні речі для немовлят, слід пам’ятати про відмінності в терморегуляції дітей і дорослих.

Как одевать новорожденного дома

Коли малюк з'являється на світ, він здається таким беззахисним і маленьким, що батьки хочуть вбергети його від усього, зокрема, і від холоду. Тому молоді матусі навіть вдома намагаються одягути дитину в сто одежинок.

Питання, як одягати дитину вдома, справді важливе, адже вона не повинна мерзнути або перегріватися. Для гарного самопочуття малюка потрібно знайти правильний дитячий одяг, в якому він проводитиме час вдома.  

Как одевать новорожденного дома

Особливості терморегуляції новонароджених

Щоб вибрати правильні домашні речі для немовлят, слід пам’ятати про відмінності в терморегуляції дітей і дорослих. Так, навіть у цілком здорових малюків цей процес ще не налагоджений. Підшкірний жировий шар у новонароджених ще дуже тонкий, але ж саме він захищає організм від переохолодження. Також у зовсім маленьких дітей ще не функціонують потові залози, які відповідають за віддачу зайвого тепла.  

Коли малюкові вже близько місяця, він стає менш схильним до переохолодження, тому що товщина підшкірного жирового шару збільшується. Але процеси тепловіддачі все ще не налагоджені, оскільки потові залози малюка починають активно виконувати свої функції лише з трьох років.  

Всі ці нюанси потрібно враховувати, вибираючи вбрання для немовлят. У перші дні життя дитину слід одягати трохи тепліше, ніж малюка, якому вже місяць. Якщо температура повітря в приміщенні вам здається нижчою, ніж треба, для дитини вона буде цілком комфортною, а якщо ж, по-вашому, в кімнаті тепло, немовляті вже може бути спекотно.  

Как одевать новорожденного дома

Як одягати немовля вдома

Якщо в дитячій кімнаті температура повітря близько 24 ° С, малюків до місяця одягають в боді-маєчку з трусиками і трикотажний комбінезон.  Можна обійтися без шапочки. Коли малюк спить, його слід накрити легкою ковдрою для немовлят.  

Надто теплі ковдри за такої температури використовувати не варто, оскільки вони підвищують ризик перегріву. Деякі батьки навіть купують спеціальні спальні мішки для немовлят, щоб діти не могли розкритися уві сні.  

Якщо на вулиці спекотно, дитину потрібно одягати якомога легше. Вдень вдома буде достатньо одного боді. У нічний час, коли в приміщенні вже не так жарко, можна вдягнути дитину в тонкий комбінезон.  

Как одевать новорожденного дома

Як зрозуміти, що дитині жарко або холодно?

Щоб з'ясувати, чи не жарко малюкові, мамі слід торкнутися його шиї і верхньої частини спини. Якщо шкіра гаряча і волога, то так сильно закутувати немовля не потрібно. Перегрівшись, дитина починає кричати, її шкіра стає червоною, пульс частішає, а температура тіла підвищується. У такому разі потрібно роздягнути малюка і дати йому попити води кімнатної температури. Через деякий час все повинно прийти в норму.  

Іноді дитина мерзне в приміщенні. Щоб зрозуміти, чи не холодно малюкові, торкніться його носика. Немовля, яке замерзло, спочатку тремтить, а потім наче завмирає, менше рухається. Так тіло намагається зберегти необхідну для підтримки температури енергію. 

Для дитячого здоров'я однаково шкідливі як перегрів, так і переохолодження. Оскільки фізіологія дітей відрізняється від регуляції температури у дорослих, батькам не можна довіряти лише власним відчуттям комфорту. Одягати немовля - це майстерність, якою швидко може опанувати будь-яка мама, якщо скористається простими порадами з нашої статті.