Как написать письмо Деду Морозу
Развивающие игрушки для детей: как выбрать
Вища освіта в Словаччині для українців: плюси і мінуси
Аппликации из пластилина к 8 марта
Здоровое питание школьника
Отдавать ли ребенка в художественную школу
Как справиться с двойней или близнецами
Основные принципы методики раннего развития Зайцева
Ще не вирішили, як провести наступні вихідні? Приїжджайте в заповідник Асканія-Нова – легендарну «херсонську савану».

Ще не вирішили, як провести наступні вихідні? Приїжджайте в заповідник Асканія-Нова – легендарну «херсонську савану». Тут, серед залитих сонцем степів, можна зробити селфі з зебрами, помедитувати під столітнім грабом або обійняти кам'яну бабу.

Асканія-Нова – єдина в Європі зона цілинного типчаково-ковилового степу і найстаріший степовий резерват у світі. Майже на 12 000 гектарах панує особливе життя, аналогів якого в Україні (а може бути, і в світі!) немає.

На цьому сайті велика кількість інформаційних статей, багато фото та промо відео.

8 причин відвідати заповідник Асканія-Нова

1. Ефектні фони для селфі

Місцева рослинність здається одноманітною тільки на перший погляд. Насправді в Асканії можна зустріти понад 600 видів рослин – від рідкісних скіфських тюльпанів до степового мигдалю. Туристичний бум припадає на кінець травня, коли в степу зацвітає ковила.

2. Найстаріший зоопарк в Україні

У 1874 році потомствений дворянин Ф. Е. Фальц-Фейн створив «рай на землі» – зоосад, в якому тварини жили в умовах, максимально наближених до природних. Тільки тут можна побачити, як українські степи перетинає табун зебр, верблюди або зграйка антилоп!

Є й більш звичні нашому оку мешканці: зубри, лисиці, зайці, ховрахи і бабаки. У вольєрах живуть качки-мандаринки, козуари, страуси і ще безліч цікавих тварин.

3. Коні Пржевальського

Але найбільша гордість заповідника – це коні Пржевальського, єдиний підвид диких скакунів. Саме в Асканії-Нова їх вперше почали розводити в неволі. Сьогодні в світі налічується близько 2 тисяч таких коней, велика частина з них мешкає в Центральній і Середній Азії.

4. Ліс в степу

Посеред заповідника розташований атмосферне дендропарк. Для його створення обладнані артезіанські свердловини, побудована водонапірна башта і прокладена система ариків. Розлогі крони грабів, гінкго і тюльпанові дерева, зарослі диким виноградом гроти, доглянуті грунтові доріжки, – прогулянки у парковій зоні розслаблюють і заряджають настроєм.

6. Майже ручні павичі

Ці птахи – повноправні господарі зоопарку. Вони бродять всюди, залітають в чужі вольєри і не бояться підходити до людей. Вільно також живеться тут гусям, лебедям і журавлям..

7. Кам'яні баби

У заказнику ви побачите древню варту херсонських степів – справжнісіньких половецьких і скіфських кам'яних баб. Ці сакральні ідоли наділялися потужною силою – кочівники вірили, що баби оберігають воїнів і роблять землю родючою.

8. Чумацький шлях

Точніше, невелику його ділянку теж можна знайти в Асканії. Екскурсовод покаже вам, де 500 років тому чумаки їхали на волах за кримською сіллю, рибою і заморськими винами.

Як повідомляє tripmustgoon.com, екскурсійний сезон в заповіднику Асканія-Нова триває з 1 квітня по 10 листопада. У квітні можна застати первоцвіти, в травні в заповідник злітається безліч птахів, а з червня по вересень степ «дихає» неповторним південним жаром.