Увеличивающая маммопластика
Польза от медового массажа
Чем заменить сахар
Как выбрать одеяло из верблюжьей шерсти
Вероятность беременности для различных методов контрацепции
Плов по-узбекски из баранины: пошаговый рецепт
Тромбофлебит конечностей: симптомы, причины, лечение
Что такое талассотерапия или исцеление морем
Для створення зимового саду поза житлової кімнати знадобитися дотриматися деяких умов, про це докладно ми поговоримо в статті.

Багато хто любить вирощувати та доглядати за квітами і кімнатними рослинами. Якщо виділити під це хобі окреме приміщення, наприклад, балкон або лоджію, можна отримати чудове місце для відпочинку, насолоди ароматами і яскравими барвами природи.

Для створення зимового саду поза житловим приміщенням важливо зробити якісний ремонт на балконі, утеплити його, засклити, провести освітлення та опалення. Загалом, створити комфортні та сприятливі умови для росту і цвітіння рослин.
Психологи стверджують, що людині серед рослин легше розслабитися, зняти стрес і негатив. Тому радимо прочитати нашу статтю і дізнатися, як підготувати приміщення для організації саду та що варто врахувати при його оформленні.
Потрібно купити горщики для квітів і зелені? Компанія Кліома Сервіс готова запропонувати великий асортимент контейнерів різних розмірів, кольорів і типів.

Зимовий сад на балконі: поради щодо створення

1. Для створення відповідних кліматичних умов треба засклити балкон. Жодна кімнатна рослина не переживе морози зимою та нічні заморозки восени та весною.
2. Важливо визначитися, які рослини будуть в зимовому саду. Варто враховувати, що деякі рослини люблять теплий клімат, інші – прохолодний. Виходячи з цього та враховуючи температурний режим на лоджії, можливо, знадобиться додатково утеплити приміщення.
3. Можливо, на балконі буде недостатньо тепла. Продумайте на етапі ремонту додаткове джерело опалення, як-от, батарея, обігрівач або тепла підлога.
4. При поливі або обприскуванні рослин вода буде потрапляти на підлогу, тому її бажано робити вологостійкою.
5. Для нормальної життєдіяльності кімнатних квітів потрібне свіже повітря і вологість. Тому варто регулярно провітрювати приміщення і в разі потреби встановити зволожувач повітря або використовувати піддони з камінчиками, заповнені водою.
6. Розставляючи рослини на балконі, варто враховувати їхню реакцію на сонячне світло. Деякі рослини вимагають багато сонячних променів, а інші – краще притіняти.
7. Вирішивши горщики для квітів купити в Кліома Сервіс, врахуйте, що для гармонійного інтер'єру найкраще підбирати кашпо в одній стилістиці і не комбінувати кераміку з пластмасою.
8. Якщо на балконі недостатньо місця, можна придбати спеціальні стелажі для рослин або ж використовувати підвісні кашпо.
9. Якщо дозволяє квадратура приміщення, поставте крісло, журнальний столик, статуетки або інші елементи декору. У зимовому саду дуже приємно пити чай чи каву, читати і відпочивати.
10. Любителям квітучих рослин бажано ставити такі вазони на балконі, період цвітіння яких не збігається. Тоді сад завжди буде наповнений яскравими фарбами і приємними ароматами.
Створити красивий куточок живої природи у себе в будинку досить просто, якщо знати тонкощі і особливості догляду за рослинами. А хороший ремонт, фантазія і цікаве втілення ідей послужать фундаментом для ідеального місця відпочинку на балконі.
Підготувала Наталія Білик