Чем занять ребенка в 4 года дома
Какое детское автокресло выбрать
Как выбрать прогулочную коляску для лета
Правила безопасности при эксплуатации детских колясок
День рождения в аквапарке: особенности
Обзор производителей детской обуви Турции
Как надуть шарик с помощью соды и уксуса
Как вывести вшей у ребенка в домашних условиях
Підкріпити терапію можна народними засобами, які допоможуть полегшити загальний стан. У статті ви знайдете найбільш популярні з них.

Вірусні та бактеріальні захворювання можуть супроводжуватися ураженням слизових оболонок верхніх дихальних шляхів. В основному хворий відчуває першіння, біль в горлі. Це може стати причиною больових відчуттів в процесі ковтання і дискомфорту під час розмови.

Неінфекційні запальні процеси гортані, носоглотки та інших навколишніх органів також можуть стати причиною болю в горлі. Відчувши нездужання і біль, варто звернутися за консультацією до лікаря для встановлення точного діагнозу і призначення курсу лікування.
Підкріпити терапію можна народними засобами, які допоможуть полегшити загальний стан. У статті ви знайдете найбільш популярні з них.

Народні засоби від болю в горлі

1. Підігрійте склянку молока, додайте невеликий шматочок масла і столову ложку меду. Розмішайте до повного розчинення інгредієнтів. Пийте теплим, кілька разів протягом дня. Цей засіб допоможе пом'якшити біль в горлі.
2. Змішайте сік трьох лимонів і 250-350 г меду. Для зменшення больових відчуттів по чайній ложці розсмоктуйте масу кожні 10-15 хвилин. Це антисептичний засіб підійде людям, у яких немає виразкового ураження слизових оболонок і алергії на складові.
3. Обволікаючі, протизапальні і заспокійливі властивості мають трав'яні відвари і настої. – ефективний спосіб лікування хворого горла. Найчастіше при хворобах верхніх дихальних шляхів використовують солодку, липу, іржавий в'яз, корінь алтея, ромашку, евкаліпт. На склянку окропу візьміть столову ложку сухих рослин, дайте настоятися і процідіть. Пийте по 50-100 мілілітрів кілька разів на день.

4. Приготуйте корисні чаї з калини, шипшини, малини. Пийте теплими. Вони допоможуть зняти дискомфорт в горлі і пом'якшити слизову.

5. Одну або дві гвоздички розсмоктуйте до розм'якшення, потім пожейте деякий час. Пряність має антисептичні, заспокійливі і знеболювальні властивості.

6. Зняти набряклість в горлі допоможе гранат. Приготуйте свіжовичавлений сік, бажано без цукру, і чай. Шкірки плода варто проварити протягом 15 хвилин, потім пити або полоскати горло. Сік вживайте три рази на день.

7. Хорошим протигрибковим і антибактеріальним засобом є часник. Зубок варто розрізати на дві частини, покласти за щоки і розсмоктувати.
8. Імбир славиться не тільки смаковими якостями, але і бактерицидними властивостями. Він допомагає розріджувати і виводити слиз, покращує кровообіг, знижує біль. Спробуйте приготувати з нього чай. Очищений корінь дрібно наріжте або ж натріть на тертушці, потім проваріть хвилин п'ять. Бажано додати мед, лимон.
9. Обов'язково полощіть горло не менше чотирьох разів на день. Прибрати зайву слиз і бактерії допоможе легкий содовий розчин.
10. Для полоскання приготуйте розчин з склянки теплої води, 0,5 чайної ложки соди, 1 чайної ложки солі, 3-4 крапель йоду. Полощіть кілька разів на день.
11. Для полоскання також використовують буряковий сік. У натерту на дрібній тертці овочеву масу з одного середньої буряка додайте столову ложку яблучного оцту і дайте настоятися, потім відіжміть. Полощіть горло 3-4 рази.
12. Використовуйте яблучний або винний оцет для полоскання. У склянці теплої води розчиніть по столовій ложці меду і оцту. Повільно пийте невеликими ковтками. Щоб прополоскати горло в склянку води додайте півсклянки оцту і чайну ложку солі.
Підготувала Наталія Білик