Срезанные цветы: как сохранить букет свежим
Как положить деньги на депозит и не потерять их
Угловая ванна: особенности выбора
Как выбрать наполнитель для подушки
Дизайн гостиной в стиле хай-тек
Как выбрать мужской браслет
Как очистить ковер от шерсти и волос
Как правильно уйти в декрет
Макаруни — французький десерт зі збитих яєчних білків та мигдального борошна. Читайте, як цьому вишуканому десерту надають таких яскравих кольорів.

Макаруни — французький десерт зі збитих яєчних білків та мигдального борошна. Надзвичайно смачне печиво має тонку скоринку, а в комбінації з ніжним кремом буквально тане в роті. Ці ласощі здобули всесвітню популярність не так давно, хоча рецепт був створений ще за часів Відродження.

Сьогодні купити макаруни у Львові та інших українських містах можна в кожній другій кав’ярні, проте правильно приготоване печиво доведеться пошукати. Сьогодні ми розповімо про те, як цьому вишуканому десерту надають таких яскравих кольорів.

Барвники для макарунів

Для макарун традиційно використовують лише натуральні барвники. Синтетичні сполуки вважаються серед професійних кондитерів моветоном, коли йдеться про цей десерт. виробляється лише з натуральних компонентів. За класичним рецептом поверхня солодощів повинна бути гладенькою, мати однорідний колір і текстуру. Аби зберегти ці властивості, використовують водорозчинні барвники у вигляді порошку або гелю. Їх додають до цукрового сиропу або безпосередньо до тіста перед його остаточним збиванням. Важливо дуже точно відміряти барвник, аби отримати прогнозований тон. Класикою вважаються легкі акварельні відтінки.

fQVfE2Qx_otjALt_xolK23b95H7kShAotuQGgjY6h3jap_phtkfpbo0mVsrCIUyvJZwS4eW7tw_8FJ7p7gCqmBn7iOAU91whTEqHC3fmrqs-_isiZUQANrKhg60-sjmfWcppaemm=s1600

Фарбування готових макаронів

Мало хто знає, але нанести малюнок можна на вже готове печиво. Для цього використовуються кандурини. Це натуральні барвники на основі дробленої слюди. Вони надають десерту надзвичайно красивого мерехтіння. Легкий колір можна отримати, якщо припудрити макаруни сухим кандурином за допомогою кондитерського пензлика. Більш виразного кольору досягають, готуючи вологі фарби з барвника і спирту. Ними можна наносити цілі візерунки, на кшталт зоряного неба, звивистих галактик.

Менш поширений, але вартий уваги спосіб — нанесення кольору за допомогою збитих вершків. На їхній поверхні розподіляють селевий барвник, а зверху ненадовго накладають макарони. Результат — мармуровий малюнок. Таке печиво обов’язково витримують кілька годин, аби покриття підсохло.

Начинки з яскравим кольором

Зазвичай начинку для макаруна не фарбують, проте сучасний асортимент кондитерських дає змогу купити екстравагантний авторський варіант печива. Для надання крему певного кольору часто використовують барвники того ж самого типу, що і для тіста: натуральні водорозчинні пігменти. Проте кондитер може обрати інший варіант, з огляду на особливості конкретного десерту.

4Whtj-vwBRmYleMu3JsjBtkW1SbBjrLdBfEtHV1wN4FZStSATtbVa93aSMOHKom3PbqKGusnWeWpti0H7E2tiX1CuSCKEbNBEajHaA9a_Rb9oIjbMMffr3-qVX52jaFUwBDDSdAT=s1600

Макаруни, які можна всім

Купуючи макаруни у Львові або іншому місті України в гарній кондитерській, ви отримуєте смачний десерт, який можна сміливо давати дітям. Солодощі легко замовити з доставкою для оформлення кенді-бару на святі або особисто придбати до дружнього чаювання за доступною ціною. Оскільки для приготування десерту використовуються ретельно збалансовані рецепти, такі ласощі мають надзвичайно приємний, не надто солодкий смак. Це робить макаруни ідеальним вибором для домашнього столу.