Как выбрать зимнюю куртку для ребенка
Безопасность на велосипеде: правила для детей
Детская комната для девочки в стиле Лол
Безопасность ребенка на балконе
Птички из флиса своими руками
Как научить ребенка постоять за себя
Картки Домана: як займатися за методикою Домана
Цветы из пуговиц своими руками
Великі компанії намагаються спростити життя батьків після народження дитини і підтримати їх після виходу на роботу.

Постійні лікарняні, відпрошування з роботи, необхідність регулярного зціджування – незважаючи на всі ці незручності, ранній вихід на роботу для багатьох мам є життєвою необхідністю.

Великі компанії намагаються спростити життя батьків після народження дитини і підтримати їх після виходу на роботу. Давайте подивимось, що вони пропонують своїм співробітникам!

Ініціативи Baby-friendly великих компаній

1. American Express надає співробітникам, що щойно стали батьками, 20-тижневу оплачувану відпустку – навіть чоловікам! А жінкам – додатково від 6 до 8 тижнів на відновлення після пологів. Ці привілеї також розповсюджуються на сурогатних мам, прийомних батьків та навіть ЛГБТ-батьків.
2. Компанія Patagonia надає можливість жінкам, що годують грудьми, брати у відрядження не лише свою дитину, а й члена родини або няню з власного центру догляду за дітьми – і все за кошти компанії. Дитячий центр розташовано в самому головному офісі компанії – тож мами можуть відвідувати свою дитину протягом дня. А школярів привозять сюди після занять автобуси компанії.
3. Компанія Google відома своєю дружньою до батьків та малюків політикою. Вона має 4 власних дитячих центри, де виховуються маленькі «гуглята». Жінки після пологів отримують 18 тижнів відпустки, а батьки (включаючи чоловіків) мають 12 тижнів відпустки протягом першого року дитини, а ще - 500 доларів «дитячого бонусу».
4. Ви вже чули про круті безкоштовні обіди та безкоштовну пральню в офісі Facebook? Про батьків вони теж не забули. Співробітники, що щойно стали батьками отримують виплату в розмірі 4 тис доларів. А нещодавно Facebook вирішила ще й компенсувати плату за зберігання заморожених яйцеклітин у розмірі 20 тис доларів, якщо жінка лікується від безпліддя і проходить процедуру ЕКО.
5. В компанії SAS для дітей, що вчаться у коледжах, діє спеціальна програма стипендій, а молодші діти мають можливість проводити літо у власному дитячому лагері. Також діє програма фінансової допомоги батькам.

6. Коли стиліст та дизайнер, а ще й мати двох дітей Rachel Zoe дізналася, що п’ять її співробітниць невдовзі стануть мамами, вона зробила неймовірну кімнату для годування малюків у своєму офісі. Пізніше вона зізналася, що відкриття такої зони було одним із найкращих її бізнес-рішень!
7. Фінансова компанія Golden Sachs надає серйозну підтримку співробітникам з дітьми: 16 тижнів оплачуваної відпустки жінкам, що народили, усиновили та сурогатним мамам; лактаційні кімнати та послуги з догляду за дитиною як в офісі, так і вдома. Також у компанії є власна мережа Інтранет для батьків.
8. Компанія Arnold&Porter пропонує співробітникам, що є основними доглядачами за дитиною, 18 тижнів оплачуваної відпустки та 6 тижнів для неосновних. У офісі компанії у Вашингтоні діє власний дитячий центр. У батьків є можливість працювати не повний день, а 25 годин на тиждень – в цьому випадку їм сприяють в організації роботи на дому.
9. В компанії EY жінки, що годують, мають власного консультанта по лактації та доступ до спеціальних лактаційних кімнат, оснащених професійними молоковідсмоктувачами. Прийомні батьки отримують виплату 5 тис доларів за одну дитину та 1 тис доларів за другу. А ще всі батьки малюків отримують підтримку ексклюзивного коуча, що допомагає поєднувати роботу з батьківством.
10. Виробник еко-підгузків gDiaper надає батькам 6 місяців оплачуваної відпустки і пропонує гнучний графік роботи та можливість працювати з дому. А в офісах Портленду та Орегону вітається присутність малюків на ділових зустрічах.
11. Своїм співробітника, що вирішили стати прийомними батьками, компанія Abbott відшкодовує 20 тисяч доларів та надає 2 тижні оплачуваної відпустки. Мами, що годують, мають можливість підтримки з боку власного консультанта з лактації. Також компанія має власний дитячий садок повного дня та дитячий центр, де можна залишити дитину на день.

12. Всім відома компанія Johnson & Johnson надає мамам після пологів 17 тижнів сплачуваної відпустки, а батькам – 9 тижнів, причому не обов’язково брати усю відпустку одразу. Вагітні жінки та молоді мами протягом відпустки мають допомогу няні. А після виходу на роботу мами можуть скористатися одним з семи центрів з догляду за дитиною.
13. В компанії PriceWaterhouseCoopers діє спеціальна програма, за якою молоді мами об’єднуються в пари з досвідченими мамами для підтримки та допомоги. Компанія надає фінансову допомогу у догляді за дитиною, а батькам, що знаходяться у декретній відпустці надає можливість знаходитись у постійному контакті з колегами та організовує спеціальні заходи та тренінги, аби не «випадати» з життя.
14. Компанія General Mills не обмежує співробітників жорстким графіком роботи, а також надає можливість працювати віддалено. Компанія підтримує співробітників, які вирішили всиновити дитину, покриваючи витрати на оформлення у розмірі 10 тисяч доларів. Також в компанії діють власні ясла для малюків.
15. У Microsoft окрім програми виплат по догляду за дитиною діє програма підтримки усиновлення: щорічно компанія проводить ярмарок, присвячений цій тематиці. Також компанія має власну няню – на випадок, якщо молодим батькам буде потрібна її допомога.

16. Для Vodafone сплачувана 16-тижнева декретна відпустка – це база. Але компанія пішла ще далі, надавши мамам можливість працювати лише 30 годин на тиждень протягом перших 6 місяців після закінчення відпустки – отримуючи при цьому повну оплату.

Переклад статті зробила Дар'я Бурова, SMM куратор babysss.com