Як принести любов у своє життя
Як може допомогти консультант з лактації
Як влаштувати романтичний вечір
Виходимо з режиму святкового стресу для організму: як правильно відновитися після переїдань
Як правильно медитувати кожен день?
Переваги та недоліки спільного сну з малюком
Як розлюбити одруженого чоловіка
З якими жінками одружуються чоловіки
Ще відносно недавно дитячий одяг прали лише руками, а тепер батьки користуються пральними машинами.
Правила стирки белья для новорожденных
 
З появою в сім'ї малюка починається новий етап в житті батьків, сповнений нескінченного клопоту, безсонних ночей, змін підгузків, прогулянок, регулярного годування і, звичайно ж, прання дитячих речей.
 
Малюки часто бруднять одяг − сорочечки, пелюшки, костюмчики, повзунки, тому прання речей малюка – буденне заняття всіх молодих мам. Однак цей процес вимагає дотримання деяких обов'язкових правил. На щастя, у багатьох сучасних сімей є пральні машини, які значно спрощують життя.  
 
Правила стирки белья для новорожденных

Чим прати дитячі речі

Миючі та чистячі засоби містять ПАР, фосфати, хлор та інші хімічні речовини, які негативно впливають на ніжну шкіру дитини. Тому їх використання недопустиме під час пранні речей малюка, а також для миття іграшок або дитячого посуду.  
 
Під час прання дитячого одягу не можна використовувати відбілювачі, особливо хлоровмісні засоби з різким неприємним запахом − вони можуть викликати алергічну реакцію у дитини. Дитячі миючі засоби не повинні пахнути, саме тому не варто використовувати ароматні кондиціонери або ополіскувачі.  
 
Для прання одягу немовлят необхідно використовувати тільки спеціальні дитячі пральні порошки на основі натурального, нешкідливого для ніжної шкіри дитини мила. Бажано, щоб речі мами також були випрані дитячим порошком – так шкіра малюка зовсім не контактуватиме з побутовою хімією.  
 
Якщо якийсь засіб для прання викликав у вашого малюка алергію, необхідно замінити його іншим. Пам'ятайте, що навіть дитяче мило може спричинити подразнення шкіри, тому слід ретельно ополіскувати речі маленької дитини.
 
Правила стирки белья для новорожденных

Як правильно прати дитячі речі

1. Брудну дитячу білизну потрібно складати окремо від речей дорослих, не відкладати прання більш ніж на добу. Прати дитячий одяг до того, як дитині виповниться три рочки, також потрібно окремо. 
 
 2. Якщо на пеленках з'явилася пляма, зазвичай мама відразу хоче її запрати, намиливши тільки ту частину, яка забруднилася. Однак так робити не варто, оскільки одяг малюка завжди повинен бути повністю чистим.
 
3. При машинному пранні найкраще використовувати режим «Дитяче прання» або «Подвійне полоскання», щоб зберегти м'якість матеріалу і ретельно видалити з його волокон залишки миючих засобів.  
 
4. Наші мами та бабусі свого часу кип'ятили дитячий одяг, оскільки не мали іншого способу, як продезінфікувати та вибілити пеленки. Сучасним мамам легше, адже їм значно допомагає пральна машина − достатньо тільки налаштувати режим та температуру води 60-70° С.  
 
Правила стирки белья для новорожденных
 
5. «Запісяні» пеленки багато мам лише полоскають, аби не прати миючими засобами. Справа в тому, що сеча дитини, яку годують грудьми, практично не має запаху і кольору, тому такий підхід до прання цілком виправданий. А ось пеленки, забруднені каловими масами, необхідно попередньо очистити, потім завантажити в машинку і прати в гарячій воді при температурі 80-90 градусів з подвійним полосканням. Аналогічно перуть підгузки з марлі та тканини. 
 
6. Пеленки малюка слід ретельно полоскати і сушити тільки на вулиці або балконі. Від великої кількості вологих речей у квартирі може з'явитися небезпечна для здоров'я батьків і дитини цвіль. 
 
7. Якщо ви вирішили придбати дитячий трикотаж, пам'ятайте, що перед тим, як одягнути на малюка новий одяг, його обов'язково потрібно випрати. Речі немовляти, які контактують безпосередньо з шкірою, крім прання, необхідно ще пропрасовувати з двох сторін. Це слід робити до тих пір, поки не заживе пупкова ранка (приблизно до 3-4 тижнів), щоб запобігти потраплянню в неї інфекції. 
 
З появою в сім'ї малюка у батьків виникає безліч питань, зокрема, як і чим прати дитячі речі. Ще відносно недавно дитячий одяг прали лише руками, а тепер батьки користуються пральними машинами. Однак потрібно знати правила прання дитячої білизни, щоб таке спрощення процесу не вплинуло на здоров'я малюка.