Скарбничка з тенісного м'ячика: майстер-клас
Як перестати боятись віддавати дитину в садочок під час війни
Як не спати у новорічну ніч
Як підготувати дитину до походу в перукарню
Користь риби в дитячому харчуванні.
Овечки з фетру для пальчикового театру
Як навчити дитину виконувати завдання без примусу
Вплив соціальних мереж на дітей
Причиною агресивної поведінки дитини є байдужість батьків до її емоційного світу, таким чином малюк вивільняє емоції, що накопичилися.
Детская агрессия и причины ее появления
 
Практично в кожному класі є бешкетники, які щоразу нападають на інших дітлахів і ображають їх. Причина такої поведінки криється не тільки в них самих − дитяча агресія часто виникає через жорстокість і байдужість дорослих.
 
Перші місяці життя малюк більшу частину доби спить, а його сон допомагають контролювати радіоняні і відеоняні. Проте вже з року, трішки зміцнівши і вставши на ніжки, дитина починає проявляти характер. Агресивна поведінка найчастіше спостерігається у дітей віком від 3 до 7 років, а також у підлітковому віці. У малюків воно пов'язане з усвідомленням себе, навколишнього світу і з адаптацією в початковій школі.
 
Детская агрессия и причины ее появления

Причини дитячої агресії

1. Часто напади агресії можуть проявлятися у небажаних дітей, а також у тих, хто відчуває байдужість чи ворожість з боку батьків. У такому випадку малюки використовують будь-яку можливість, щоб довести, що вони заслуговують право на батьківську любов. 
 
2. Підвищена агресивність дитини може з'явитися, як наслідок, постійних сварок між мамою і татом. Особливо небезпечною є ситуація, коли батьки використовують малюка як аргумент у суперечці один з одним. Дитина, що живе в постійній напрузі, може вирости маніпулятором, який вважає, що весь світ йому зобов'язаний.
 
3. Зайва критика і принизливі зауваження можуть викликати невпевненість у своїх силах, а також стати причиною глибоких і серйозних комплексів, що переростають у лють.  
 
4. Дитина може рости примхливою, якщо їй приділяють надмірну увагу − спалахи агресії з’являються, коли мама і тато з яких-небудь причин не виконали її чергового капризу.
 
Детская агрессия и причины ее появления
5. Відсутність уваги з боку батьків і зайнятість спонукають дитину думати про те, що дорослі не можуть її зрозуміти і допомогти, вона відчуває себе самотньою та безпомічною, і, як наслідок, виникають неадекватні агресивні реакції. Наприклад, якщо дитяча відеоняня сигналізує, що маляті приснився поганий сон, необхідно обов'язково підійти і заспокоїти його, поговорити або просто посидіти поруч.  
 
6. У разі якщо владні батьки намагаються керувати своїми дітьми, пригнічуючи їх волю, дитина може відчувати страх і пригніченість, а своєю агресивною поведінкою висловити протест проти підпорядкування і постійних заборон.
 
7. Часто малюки поводяться агресивно, якщо не виспалися, погано себе почувають або ображені. Також надмірну агресивність дітей викликають такі фактори, як рівень шуму, вібрація, тіснота і температура повітря. Крім того, агресія в поведінці дітей може бути обумовлена також біологічними, статевими, психологічними і соціальними причинами.
 
Детская агрессия и причины ее появления

Як боротися з дитячою агресією 

1. Батьки повинні показувати свою любов до малюка за будь-яких обставин.   
 
2. Мамі татові слід контролювати свою агресію.  
 
3. Не можна придушувати дитячу агресію. Навчіть дитину говорити, що вона ображена, засмучена або зла, а також проявляти ворожі почуття, використовуючи соціально прийнятні способи, наприклад, у творчості чи спорті.
 
4. Якщо дитина починає вередувати, кричить і лізе на вас із кулаками, просто обійміть її, щоб та поступово заспокоїлася. Після цього ви можете разом поговорити про її почуття.   
 
5. Щоб малюк не був агресивним, батьки повинні поважати його особистість і рахуватися з думкою сина чи дочки. Обов'язково давайте дитині достатньо свободи і незалежності, щоб навчити її нести відповідальність за свої вчинки. Дитина повинна бачити у вас старшого друга і довіряти своїм батькам.
 
Детская агрессия и причины ее появления
 
Головною причиною агресивної поведінки дитини є байдужість батьків до її емоційного світу, таким чином малюк вивільняє емоції, що накопичилися. Знаючи причини, що провокують агресію у дітей, батьки зможуть впоратися з їхньою поведінкою.