Вплив соціальних мереж на дітей
Як навчити дитину читати за методикою Глена Домана
Особисті межі: як навчити дитину їх визначати та захищати
Листівка своїми руками» янголята "
Водохреща – дати, традиції та обряди
Як діяти під час істерики дитини
Ідеї для прикрас для ялинки своїми руками
Як проходять заняття в дитячих центрах розвитку
Кожен малюк, який вміє розмовляти рідною мовою, має сили засвоїти англійську, різниця лише в тому, що комусь вона дається легко, а комусь складніше.

Якщо дитині важко дається іноземна мова, не впадайте у відчай і ні в якому разі не вішайте на нього ярлик «нездатний». Кожен малюк, який вміє розмовляти рідною мовою, має сили засвоїти англійську, різниця лише в тому, що комусь вона дається легко, а комусь складніше. Щоб полегшити навчання, не сваріть і не карайте дитину, а намагайтесь допомогти. 

В першу чергу варто змусити маленького учня повірити в свої сили і створити йому необхідні умови для повноцінного навчання.

Грайте 

Дітям дошкільного і молодшого шкільного віку простіше всього дається навчання у вигляді гри. Придбайте спеціальні книжки, журнали з наклейками, ігри. Беріть участь в іграх і ненав’язливо пропонуйте вивчення нового матеріалу. 

Мотивуйте

Дітям більш старшого віку пропонуйте відповісти на запитання: навіщо потрібна англійська мова? На приклад, дитина мріє подорожувати світом, хоче їздити на крутій машині, мати престижну професію і справляти враження на дівчат. Поясніть, що володіння іноземною мовою значно підвищує шанси на успіх. На внутрішню мотивацію добре впливати може репетитор англійської мови, завдяки використанню нових методик і технік навчання перетворюється на захоплююче заняття.

Зацікавлюйте 

Щоб добитись хороших результатів, учню повинно подобатись те, чим він займається. По-перше, вчитель повинен викликати довіру та цікавість у дитини, по-друге, навчальні посібники повинні бути захоплюючими, не обмежуйтесь одними книжками, використовуйте відео, музику, фільми. Враховуючи характер та інтереси дитини, обирайте правильний матеріал для занять.

Подавайте приклад

Особистий приклад батьків діє практично безвідмовно. Замість набридливих нотацій почніть самі вивчати чи вдосконалювати придбані раніше знання. Отримайте подвійну користь: зробити більш міцними стосунки в сім’ї і дізнаєтесь багато нового.

Слідкуйте за фізичним та емоційним станом дитини: здоровий сон, прогулянки на свіжому повітрі, правильне харчування, спілкування з однодумцями, підтримка батьків підвищує здатність дитини до наук та допомагає легко справлятись з можливими труднощами. 
 
Спеціалисти відмічають, що починати вивчення іноземної мови можна вже з двохрічного віку. Причому, що до 8-річного віку мозок здатний вбирати новий мовний матеріал як губка, в пришвидшеному темпі.