20 новорічних та різдвяних книжок 2022 року
Як обрати подарунок дитині
Що подарувати подрузі на День Святого Валентина
Вплив м'яких іграшок на розвиток дитини
Як допомогти дитині подолати страх
Привітання до Дня Святого Валентина
Дитяча гра з камінчиками» розкажи історію "
Як сформувати уявлення про стать у дитини

Вірусом можуть заразитися люди будь-якого віку, але поки зафіксовано небагато випадків інфікування COVID-19 серед дітей.

 

Чи діє коронавірус на дітей і передається від вагітних до дітей. Що потрібно знати батькам про COVID-19

В Україні до 3 квітня у всіх областях оголосили карантин, закрили ТРЦ і призупинили процес навчання. Про те, чи поширюється коронавірус на дітей і передається від вагітних до дітей, і інших важливих питаннях і порад від уникнення захворювання, передає спеціалізована структура ООН ЮНІСЕФ.

Які основні симптоми коронавірусу?

Симптоми можуть включати підвищення температури, кашель і задишку. У більш важких випадках інфекція може викликати пневмонію або утруднення дихання. У деяких випадках захворювання може бути смертельним. Ці симптоми схожі на грип або звичайну застуду, які зустрічаються набагато частіше, ніж COVID-19. Ось чому для підтвердження інфікування людини COVID-19 необхідно провести тестування.

Важливо пам'ятати, що ключові заходи профілактики однакові: часте миття рук і кашльового етикету (прикривайте рот і ніс при кашлі або чханні зігнутим ліктем або серветкою, а потім викидайте серветку в урну, що закривається кришкою).

Чи діє COVID-19 на дітей?

У відомстві заявили, що дана версія вірусу є новою, і інформації на даному етапі недостатньо, щоб зрозуміти, як він діє на дітей або вагітних жінок. Однак вірусом можуть заразитися люди будь-якого віку, але поки зафіксовано небагато випадків інфікування COVID-19 серед дітей. Вірус летальним в рідкісних випадках, поки в основному серед літніх людей, які раніше мали проблеми зі здоров'ям. Що робити, якщо у дитини проявляються симптоми COVID-19?

Зверніться до лікаря, але пам'ятайте, що в Північній півкулі зараз сезон грипу та симптоми COVID-19 (такі, як кашель або лихоманка), можуть бути схожими на симптоми грипу або звичайної застуди захворювань, які зустрічаються набагато частіше.

Продовжуйте дотримуватися гігієни рук, наприклад регулярно мийте руки, кашльового етикету, дотримуйтесь графіку вакцинації для вашої дитини, щоб ваша дитина захищена від вірусів і бактерій, які викликають інші захворювання.

Як і у випадку з іншими респіраторними інфекціями, такими як грип, якщо у вас або вашої дитини симптоми, негайно звертайтеся до лікаря і намагайтеся уникати відвідування громадських місць (робоче місце, школа, громадський транспорт), щоб вірус не поширювався на інших.