Як захистити ялинку від домашніх улюбленців
Як навчити дитину читати за системою Глена Домана
Гра "Пори року": розвивальні іграшки для дітей своїми руками
Улюблена няня чи улюблена мама?
Друга іноземна мова для дитини
Вплив соціальних мереж на дітей
Зимові ігри та забави для дітей
Як обрати дитині зимовий комбінезон
Віра в доброго Діда Мороза виховує у дітях щирість у спілкуванні, розвиває уяву і символічне сприйняття світу.

Дед Мороз

Незважаючи на традицію класти під ялинку подарунки на Новий рік, у нас все ж час від часу виникає питання: чи потрібна дітям казка про Діда Мороза? Чи не вважається брехнею той факт, що батьки приховують реальне походження подарунків у свято? Наша відповідь: потрібна! У цій статті ми наведемо кілька вагомих причин на користь цього.

Девочка возле новогодней елки

Причина перша: віра у диво!

Казка про Дідуся Мороза − це дуже хороша історія, де добро завжди перемагає зло, адже Дід Мороз приносить подарунки всім діткам, незважаючи на їхні примхи та непослух. Те, що дитина пише лист з проханням до Діда Мороза, а потім знаходить бажаний подарунок під ялинкою, вчить малечу вірити в диво. З роками ця віра засвоюється десь глибоко у підсвідомості. 

І навіть, зрозумівши в певному віці, що Діда Мороза не існує, механізм віри в диво у дитини вже сформований. Ви запитаєте, для чого він потрібен? У кожного в житті бувають ситуації, коли сама людина може сподіватися лише на диво (наприклад, нещасливе кохання або тяжка хвороба близької людини). Якщо віра в чудо не сформована, то пережити таку подію не просто, психіка може просто не впоратися ...

Дед Мороз с мешком

Причина друга: у цілях виховання ...

Можна придумати декілька хитрощів, щоб візит Діда Мороза мав ще й виховний характер для дитини. 

Наприклад, перед тим, як покликати Діда Мороза, можете написати малюкові лист від доброго дідуся: «Мовляв, ти молодець, цього року навчився того і того (детально перелічіть хороші вчинки), тому отримаєш такі подарунки. Але ще я бачив, що ти не дуже добре робиш ... (декілька пунктів, над чим треба працювати). Я дуже сподіваюся, що ти виправиш ці недоліки в новому році ... »

Ось так, проявивши трохи фантазії, ви можете вказати дітям на те, що «добре», і що «погано». Однак деякі батьки у виховних цілях «спекулюють» подарунками від Діда Мороза. Якщо дитина вередує, не слухається або пустує, вони кажуть: «А ось будеш себе так вести, тобі Дід Мороз нічого не принесе! Хороші дітки отримають подарунки, а ти − ні! ». 

Дитячі психологи так говорити не радять. Дід Мороз − це великодушний і добрий герой (навіть зі своїми казковими ворогами). Так ви перетворите чарівника Діда Мороз на страшка, приходу якого дитина почне боятися. Справляйтеся з проблемами поведінки іншими способами, аби не псувати малюкові ні очікування свята, ні саме свято.

Новый Год

Причина третя: це просто весело і цікаво!

Новорічний антураж, очікування свята і дива, передсвятковий настрій − це завжди весело і дуже захопливо. Якщо дитина напише листа Діду Морозу, мрія про подарунок буде зігрівати її. Крім того, для дошкільняти написання листа − це зовсім не просто! 

А довгоочікувана подія − прихід Діда Мороза додому? Діти співають пісеньки Діду Морозу, читають улюблені вірші, діляться секретами і потаємними мріями. Така подія в будь-якому випадку надовго залишається в пам'яті. Тим більше,  можна скористатися послугами професіоналів і замовити Діда Мороза для дитини додому.

А з яким захопленням вранці 1 січня діти біжать до ялинки, щоб дізнатися, чи виконав Дід Мороз їхні прохання і мрії!  

Віра в доброго Діда Мороза виховує у дітях щирість у спілкуванні, розвиває уяву і символічне сприйняття світу. А підготовка до свята, передсвятковий настрій, очікування дива, радість спілкування створюють в домі хорошу емоційну атмосферу. Відчуття щастя, радості і свята сприятливо впливають на здоров'я та імунітет маляти.