Надмірна дитяча прив’язаність до батьків
Як діяти під час істерики дитини
Як сформувати уявлення про стать у дитини
5 ідей для організації дитячого свята
Як відучити дитину брехати
Ідеї для прикрас для ялинки своїми руками
Як допомогти дитині побороти страх темряви
Що подарувати чоловікові на День Святого Валентина
Детективи для дітей в невимушеній формі змушують думати і розмірковувати, розвивають пам’ять, розширюють кругозір.

Детектив – цікавий і захопливий жанр художньої літератури, прихильники якого є у всьому світі не тільки серед дорослих читачів, а й серед дітей. 
 
Детективи для дітей в невимушеній формі змушують думати і розмірковувати, розвивають пам’ять, розширюють кругозір. 
 
Для дітей дошкільного і молодшого віку героями найчастіше стають тварини. Діти більш старшого віку в детективних історіях зустрінуть своїх однолітків.
 
В книжках з детективним сюжетом немає ні зброї, ні чарівної палички, а для розгадування таємниць, прояснення заплутаних ситуацій і встановлення особи зловмисника стане в пригоді хіба що розум, догадливість  та цікавість. 
 
 

Популярні дитячі детективи

  • Євгеніос Трівізас, «Останній чорний кіт »
  • Алан Бредлі, «Насолода на шкоринці пирога »
  • Гаррі Кілворт, «Остання таємниця»
  • Ханне Хагерюп, Клаус Хагерюп, «Страх!»
  • Хельме Хайне, «Справа була в Кукалау»
  • Сергій Таск, «Таємниця рудого кота », 
  • Лу Кюнцлер, «Віолетта, яка зникає »
  • Поль  Берна, «Піаніно на лямці»
  • Мартін Відмарк, серія «Детективне агентство Лассе-Майя»
  • Джеронімо Стілтон, «Неймовірні пригоди Джеронімо Стілтона»
  • C’юзан Уіттінг Алберт, серія «Сільські історії Беатрікс Поттер»
  • Роса Мойя, за розповіддю  Артура Конан Дойла, «Шерлок Холмс і блакинтий карабункул»

Користь детективів для дітей 

1. Детективи навчають думати і розвивати уяву. Як правило, маленький читач вимушений поринати у роздуми, визначаючи , хто ж з героїв виявиться зловмисником в результаті. Таким чином, активно тренується розумова діяльність. 
 
2. Детективи навчають концентрувати увагу і звертати увагу на деталі. Адже саме незначні дрібниці і нюанси оповідання, на які читач не завжди звертає увагу, згодом виявляються важливими для розкриття загадкової історії і вказують на відгадку злочину і його винуватця. Як кажуть : «Якщо в першій дії на стіні висить рушниця,то в останній вона повинна вистрілити. » 
 
3. Детективні розповіді обіймають різноманітні сфери життя, розширюють кругозір дітей-читачів. В цікавій і захоплюючій формі діти дізнаються про навколишній світ. 
 
4. Детективні історії допомагають стати обережнішими та спостережливішими в повсякденному житті і не потрапляти на гачок зловмисників.  
 
5. Детективи допомагають краще розумітися на  людях. Адже в детективах описуються люди в різних ситуаціях, часто складних, заплутаних та екстремальних. Якщо навчитись переносити ці ситуації і характери героїв в реальне оточення, можна викрити приховані риси людей, зрозуміти, що віл кого можна очікувати,а іноді після прочитання детективної книги реальні події стають  в зовсім іншому світлі.  
 
Проте в детективах є і підводне каміння для дитячого сприйняття. Наприклад, начитавшись детективних історій , дитина може бачити небезпечні та підозрілі ситуації там, де їх немає. Припустимо, маленькому детективові може здаватись, що його хтось підслуховує чи за ним стежать, або хтось з друзів чи рідних пов’язаний зі зловмисниками. Важливо пояснити дитині, що якщо для детективу це норма, то в реальному житті такі ситуації зустрічаються рідко .