Як правильно організовувати перегляд мультфільмів
Сніжинки з паперу. Схеми та способи вирізання
10 фраз, котрі не можна говорити дитині
Що треба зробити 1 січня
День Святого Валентина
Як навчитися чути свою дитину
Ліпимо з пластиліну пінгвіна
Символи Дня Святого Валентина
Безперечно, англійська мова для дітей необхідна, а от важливість другої іноземної мови у батьків часто викликає сумніви.

 

Окрім англійської, в багатьох сучасних шолах вивчається друга іноземна мова. Безперечно, англійська мова для дітей необхідна, а от важливість другої іноземної мови у батьків часто викликає сумніви.

Англійська вважається «традиційною» іноземною в школі, однак буває, що і вона в програмі вивчається лише після французької та німецької. Як правило, першу іноземну мову починають викладати з другого класу, а знайомство з другою відбувається на п’ятому або сьомому році навчання.

Що дає вивчення другої іноземної мови  

Знанням англійської вже нікого не здивуєш, більшість фірм сьогодні більш охоче беруть на роботу людей зі знанням декількох іноземних. Для того щоб в майбутньому в дітей було більше перспектив, батьки віддають їх в школи які підтримують зв’язки з іншими державами, влаштовують обміни, екскурсії, запрошують носіїв іноземних мов на конференції та семінари.

Окрім того, користь вивчення другої іноземної мови полягає ще і в тому, що на заняттях учні знайомляться з культурою країни, розширюючи свій кругозір, а також відмінно тренують пам’ять, запам’ятовуючи слова і правила. 

Щоб зацікавити дитину, батьки повинні заохочувати її участь в різноманітних розмовних клубах, концертах іноземною мовою, відвідування фестивалів зарубіжного кіно, роботу в редакції шкільної газети на різних мовах. Все це мотивує малюка – так він побачить, що ця мова є не просто предметом в школі, а й важливим засобом спілкування.

Як проходить вивчення другої іноземної мови

Дві мови не повинні вивчатись паралельно з другого класу, оскільки в такому випадку діти будуть «тягнути» французькі фрази в англійську і навпаки. Ефективною є схема вивчення другої мови в більш дорослому віці, опираючись на вже знайому першу. 

Більшість мам і батьків непокояться через те, що не зможуть допомогти малюку, якщо в нього виникнуть труднощі з італійською чи французькою. В такому випадку, батьки повинні навчити дитину не соромитись задавати питання з приводу пройденого матеріалу вчителю. 

Як показує практика, найважче дається саме перша мова, а всі решта вивчати легше, оскільки в них схожі слова і правила побудови граматичних конструкцій. На приклад, засвоївши таку категорію в англійській, як визначений і невизначений артикль, дитина зможе швидше розібратись з цією темою під час вивчення німецької.

 

Яку другу іноземну мову обрати  

Батьки та учні можуть постати перед питанням, яку другу іноземну мову в школі обрати. Рішення може будти продиктовано особистим захопленням дитини культурою будь-якої країни. Можливо, вашій дитині по душі французькі романи А.Дюма чи італійська музика, а може, малюк був вражений нещодавною подорожжю до Італії.

Також досить важливим фактором під час вибору іноземної мови для дитини є професійність, персональні якості та цікавість до предмету самого викладача.

Мами та батьки часто віддають перевагу більш перспективним, на їх думку, а також відносно легким у вивченні мовам.

Німецька мова. Є другою за популярністю в Європі, їй належить сфера техніки та фінансів. Засвоїти його досить важко через відмінювання прикметників та відмінків.

Французька мова. Як правило, французька для дітей цікава своєю красивою вимовою та мелодійністю.  

Іспанська мова. Також красива і водночас нескладна мова; нею розмовляють не тільки іспанці, а й багато-хто серед жителів країн Латинської Америки. Іспанська мова стане в пригоді, якщо дитина в майбутньому бачить себе в медицині, туризмі чи міжнародній торгівлі.

Італійська мова. Подобається багатьом учням, оскільки в процесі вивчення можна використовувати популярні італійські пісні та кінострічки. Її вважають однією з найкрасивіших мов, але потрібно враховувати, що існу безліч діалектів, що багато в чому ускладнює розуміння італійського мовлення. 

В епоху глобальних суспільних та економічних зв’язків друга іноземна мова вже стала необхідністю. Усвідомлюючи це, батьки віддають дітей в школи з поглибленим вивченням німецької та французької. До вибору другої іноземної мови для дітей варто відноситись серйозно, щоб уроки приносили користь і задоволення вашому малюку.