Как правильно выбрать беговел
Педикулез у детей: симптомы и лечение
ТОП-6 идей подарков для детей от Crafta.ua
Как выбрать игрушку-качалку для ребенка
Техника безопасности и правила поведения в аквапарке
Слепок – лучший подарок новорожденному
Мастер-класс: мобиль на кроватку своими руками
«SmileS. Школьная Карта» – социальный проект для школ
Німецька для дітей – процес вивчення мови досить складний, але при цьому цікавий і пізнавальний, що допомагає розвитку мислення, логіки і навичкам спілкування.

Німецька є державною мовою Німеччини, Бельгії, Ліхтенштейну, Люксембургу, Австрії, а також однією з офіційних мов Швейцарії і всього Європейського союзу.

Німецька для дітей – процес вивчення мови досить складний, але при цьому цікавий і пізнавальний, що допомагає розвитку мислення, логіки і навичкам спілкування.

Діти сприймають вивчення іноземної мови як нове відкриття, що дає можливість легко зацікавити дитину і добитися дивовижних результатів в галузі знань.

Як зацікавити дитину вивченням німецької мови

1. Найпростіший спосіб зацікавити дитину – запропонувати їй те, що вона любить – дивитися мультфільми, але німецькою мовою – «Bob der Baumeister», «Der kleine Eisbär», «Die Biene Maja», «Piggeldy & Frederick», «Findus und Pettersson».

2. При кожному зручному випадку запитуйте малюка «Як буде німецькою?». Найкраще це робити ненав'язливо в спокійній атмосфері, наприклад, коли ви займаєтеся творчістю вдома, читаєте книжку або гуляєте на вулиці. Не потрібно тиснути на дитину, якщо вона відмовляється відповідати, малюк запам'ятає ваше запитання і при наступному випадку вже сам скаже це слово іноземною мовою.

3. Дітям цікаві новомодні гаджети, так чому б це використовувати на благо науки. Введіть у процес навчання інтерактивні комп'ютерні ігри, програми на телефоні або планшеті і проходите навчальні програми із запам'ятовуванням слів німецькою мовою. Такі захоплюючі заняття не тільки покращують пам'ять, але і збагачують словниковий запас.

4. Ходіть в гості до друзів, чиї діти теж вивчають німецьку мову. Попросіть, щоб старші діти поговорили з вашою дитиною іноземною мовою, при нагоді похваліть своє чадо навіть за кілька слів або фразу, сказану німецькою мовою. Дитина буде рада цьому і, наступного разу, сама постарається викликати похвалу.

5. Якщо ви познайомите сваю дитину з культурою Німеччини – це може стати відмінним стимулом для вивчення німецької мови: книги з яскравими картинками, цікаві факти, захоплюючі історії – завдяки коротким культурхвилинкам вивчення мови стане захоплюючою подорожжю у світ знань.

6. Більшість батьків своїм дітям читають перед сном казки. Чому б не прочитати улюблену казку німецькою мовою або погортати дитячий словник з яскравими ілюстраціями?

7. Вивчення німецьких віршів і пісень, розігрування простих діалогів, організація театральних вечорів німецькою мовою добре впливає на розвиток пам'яті дитини, а прослуховування аудіозаписів розвиває фонематичний слух.

8. Ще один відмінний спосіб мотивувати свою дитину до вивчення іноземної мови – почати вчити мову самому. Діти люблять у всьому копіювати дорослих, так що цілком ймовірно, що у дитини з'явиться особливий інтерес і до мови, адже спілкуватися з батьками не тільки рідною, а й німецькою куди цікавіше.

9. Для дітей, які вже вміють читати, відмінним стимулом вивчити німецьку мову може стати бажання прочитати улюблені зарубіжні казки не тільки рідною мовою, а й в оригіналі. У цьому випадку батькам необхідно підібрати для дитини цікаві матеріали, що відповідають її віку.

10. Щоб дитина не тільки засвоїла нові знання, а й навчилася їх застосовувати на практиці, зверніть особливу увагу на курси вивчення німецької для дітей або мовний табір. Важливо знайти допомогу в навчанні за кордоном з кваліфікованими педагогами, які знаходять підхід до кожної дитини і мотивують до отримання нових знань. Такі заняття проводяться у вигляді гри, тому дітлахам нудьгувати не доводиться. Професійний підхід і разноманітні методики дозволяють домогтися високих результатів навіть з тими дітьми, для яких засвоєння мови є складністю.

Граючись, виконуючи ігрові та рольові завдання, слухаючи іноземну мову викладача, діти отримують безцінний багаж знань, який згодом допоможе їм максимально успішно освоїти мову в шкільні роки.

Підготувала Мар'яна Чорновіл