Ментальная арифметика: суть методики
Как уложить ребенка спать без мучений
Вигвам для детей своими руками
Детский гороскоп: дети и животные
Прикорм ребенка гречневой кашей: правила и рекомендации
Хэллоуин своими руками
Механизмы качания детских кроваток
Как выбрать волнистого попугая
Новорічний сценарій для діток «Свято з Дідом Морозом «Чарівний годинник»
Святково прикрашена ялинка. Навколо ялинки діти.
Ведучий: Любі малята, а зараз скажіть, чи любите ви пригоди? Ого, скільки ж тут любителів пригод! Тоді ви будете у захваті від нашого особливого гостя, який прийшов до вас на свято з далеких зимових країв! Адже з ним завжди весело, там де він, завжди цікаві пригоди, а також різноманітні дарунки ! Здогадалися, хто це? Звичайно ж, веселий друг усіх дітей – ДІД МОРОЗ!!!
Під музику з’являється Дід Мороз. Він весело крокує, махає дітлахам, тисне руки. Коли музика стихає виголошує привітання.

Вступ

Дід Мороз (весело): Привіт, мої любі друзі!!! Вітаю вас з новорічними святами! Бажаю, щоб були здоровими та веселими! Щоб зростали на радість мамам та татам!
А щоб потрапити на ваше чудове свято, я пройшов шляху багато. Прийшов я до вас з цілим мішком пригод! Пригадуєте новорічну казку 12 місяців, в якій за один день на галявині наступали по черзі всі 4 пори року? Хочете, щоб і в нас на святі відбулися такі чари. Немає нічого простішого, адже у мене є одна таємна річ – тссссс – чарівний невидимий годинник. (ніби тримає у руці якусь річ). Для того, щоб переміститися у часі потрапити у іншу пору року, достатньо лише вимовити чарівні слова, а також додати якомога більше фантазії. Адже тільки ті, хто добре уявлятимуть, зможуть здійснити таку неймовірну мандрівку. Ну, що всі запаслися уявою. Тоді починаймо нашу новорічну пригоду.
Дід Мороз промовляє чарівні слова (голосно, виразно):
Раз, два, три!
Веснонька прийди!....»

Весна

Діти з Дід Морозом потрапляють у «весну».

Дід Мороз (продовжує): Ну як, всі уявили що настала весна? Зараз ми це перевіримо. Але для початку хочу вам розказати одну цікаву річ. Прадавні українці Новий рік святкували весною. Неймовірно, правда? А замість ялинки вони прикрашали квітучу вишню. Але не будемо відволікатися, а проведемо цікавий конкурс. Я вам називатиму словосполучення, а ви тупцюйте ніжками, якщо такого весною не може бути і плещіть у долоньки, якщо таке явище буває.
«Весняний конкурс»
Дід Мороз називає словосполучення, діти повинні відповідно реагувати (тупати ногами, якщо таке явище не відбувається весною і плескати у долоні, якщо відбувається)
Словосполучення
Прилетіли пташки
Розцвітають підсніжники
Жовтіє листя на деревах
Розтає крига
Пташки відлітають у теплі краї
Люди збирають гриби
З’являються бруньки
Цвітуть липи
Прилітають снігурі
Прокидається зі сплячки ведмідь
Дід Мороз: Молодці, дітки, справилися із завданням!

Літо

Дід Мороз (продовжує): Я бачу ви гарно уявили собі весноньку. Перевіримо ж тепер як у вас працює літня фантазія. Для цього знову звернемося до нашого чарівного годинника. Згода?
Дід Мороз ніби тримає в руках уявний чарівний годинник:
Раз, два, три!
Літечко, прийди!..»
Діти з Дід Морозом «потрапляють» у літо.
Дід Мороз: Ой, як спекотно і зелено навколо!!! Справжнісіньке літо! Всі нафантазували? От і добре, адже літо дарує нам стільки чудового: тепле сонечко, канікули, смачні і корисні фрукти.
«Літній конкурс»

Ведучий допомагає обрати 2 команди по 10 чоловік. Завдання кожної команди – якнайшвидше зібрати 10 фруктів. На нижніх гілках ялинки розвішані 20 зображень фруктів.
Завдання гравців, по черзі підбігати до ялинки і приносити своїй команді по одному зображення фрукта. Головна умова – вони не повинні повторюватися. Якщо гравець приносить «кульку» з таким зображенням, яке вже є, то повинен віднести назад. Гра на пам’ять. Виграє та команда, в руках кожного гравця будуть 10 зображень фруктів.

Осінь

Дід Мороз: Оце так весела гра! Але нам час мандрувати далі. Куди ж поведе нас наш чарівний годинник? Як ви гадаєте? Правильно в чудову пору року – осінь!
Дід Мороз (дістає уявний годинник):
Раз, два, три!
Осінь, прийди!..»
Дід Мороз (продовжує): Як гарно навколо, опадає жовте листячко, пташки збираються у теплі краї, а школярі йдуть у школу. Чи любите ви школу? Зараз ми це дізнаємося. Адже нас чекає чудовий конкурс «Школа».
Конкурс «Школа»
Обирається певна кількість осіб (наприклад, 9. Але можна і більше). Дід Мороз розказує, що одна частина команди – парні числа, інша – непарні. Розділяє їх. Дід Мороз говорить слово «Перерва» і під музику всі починають бігати, стрибати (перемішуючись). Коли ж Дід Мороз каже «Урок», всі повинні зупинитися. Далі Дід Мороз голосно оголошує будь-яку цифру. Якщо число непарне – «непарні» гравці повинні присісти, а «парні» залишитися стояти, якщо число «парне» – навпаки. Ті, хто виконують неправильно, вибувають з гри. Гра триває доти, поки не залишиться 1 переможець.
Дід Мороз: Мені здається, що нам потрібно повертатися до нашої ялинки, адже на вас чукає чудовий сюрприз. Тому давайте дістанемо наш чарівний годинник.

Завершення

Дід Мороз (дістає уявний годинник):
Раз, два, три!
Зимонька, прийди!..»
Дід Мороз (продовжує): Ну, ось! Знову наша красуня ялинка і чудова пора року – зима. А чи сподобалась вам наша мандрівка в пори року? Так! Мені також! Але зараз на вас чекає справжня новорічна пригода – казкова вистава. А з вами я не прощаюся, адже ми стали справжніми друзями і незалежно від пори року будемо зустрічатися! Так? З Новим роком!
Дід Мороз прощається і виходить під музику, махаючи рукою дітлахам.
Автор Оксана Чорновіл
При копіюванні матеріалу прохання вказувати автора і джерело.