Правила езды на велосипеде для детей
День рождения в ковбойском стиле
Как помочь ребенку выучить алгебру
Аквариум для детей: как выбрать первых рыбок
Преимущества детского пульсоксиметра
Зимний детский транспорт: что лучше выбрать
Какие гаджеты нужны школьнику: ТОП-5 девайсов
Виды пород дерева для изготовления детской мебели
Методика полягає в тому, щоб вже з народження малюка дати йому якомога більше інформації про світ, використовуючи спеціально розроблені картки Домана.

Картки Домана

Одна з методик раннього розвитку дітей належить американському лікарю-фізіотерапевту Гленну Доману. Вона полягає в тому, щоб вже з народження малюка дати йому якомога більше інформації про світ, використовуючи спеціально розроблені картки Домана.

Програми раннього розвитку набирають все більшої популярності серед батьків, а методика Домана є мабуть найпопулярнішою, адже вона дуже проста і доступна кожному.

Навчатися дуже легко та зручно, необхідно просто регулярно показувати дитині спеціальні картки Домана з різного роду зображеннями і підписаною назвою того, що зображено на картці. Завдяки карткам Домана можна вже в перші місяці життя дитини почати знайомити її з навколишнім світом. За допомогою карток дитина дізнається багато різного про навколишній світ, наприклад, які бувають овочі та фрукти, які в світі є птахи, тварини, музичні інструменти, професії і т.д.

5fc4c8df7239d.jpg

До карток Домана є певні вимоги:

  • зображення на них має бути яскравим і чітким;
  • воно обов’язково повинно бути на білому фоні;
  • внизу повинен бути підпис великим шрифтом червоним кольором;
  • на одній картці повинно бути тільки одне зображення.

Український виробник «Вундеркінд з пелюшок» виготовляє картки за методикою Домана з урахуванням всіх вимог. Картки виготовлені з якісного картону, зображення яскраві, чіткі на білому фоні. Всі великі картки мають закруглені краї, щоб малюк не поранився.

Як займатися по картках Домана

  1. покажіть дитині картки (за один раз 5-10 карток), 1 картка - 1 секунда;
  2. чітко скажіть назву того, що зображено на картці;
  3. закінчити показ необхідно до того, як дитина втратить інтерес до них;
  4. показувати картки необхідно регулярно кожного дня, приділяючи декілька хвилин.

За методикою Домана дитину також можна навчити читати та рахувати. Гленн Доман вважав, що дитину в три роки легше навчити читати, ніж в 4-6 років, а дитину в 2 роки легше навчити читати, ніж в три роки, а в один рік легше, ніж в два роки. Техніка полягає в тому, щоб навчити малюка читати слова, пропустивши вивчення літер та складів. Необхідно показувати дитині картки Домана з написаними словами великим червоним шрифтом, це потрібно робити регулярно кожного дня. Головне чітко промовляти слово, яке написано на картці. Ви можете виготовити картки Домана самостійно або купити готовий набір «читання по Доману» від компанії «Вундеркінд з пелюшок».

А навчатися математиці Доман запропонував, показуючи картки, на яких зображені кола червоного кольору, кількість кіл, зображених на картці відповідають числу. Наприклад, якщо зображено одне коло - це число один, два кола - число два і т.д. Вчений вважав, що так дитина швидше і легше запам’ятовує числа. А після того, як будуть вивчені числа, можна за допомогою карток Домана показувати дитині рівняння, наприклад один плюс один и т.д.

Займатися з дитиною по картках Домана просто, цікаво і захоплююче. Приділивши всього кілька хвилин в день навчанню, можна дати дитині багато нової інформації, навчити її читати та рахувати, розвивати пам'ять, логіку та уяву, надати велику базу енциклопедичних знань. Діткам, які займалися з «пелюшок» за методикою Домана, в майбутньому легко вчитися в школі, оскільки їх мозок легше і швидше засвоює будь-яку інформацію.