Сповивальні столики мають бути в усіх громадських закладах
Основні принципи методики раннього розвитку Зайцева
Ліпимо з пластиліну сніговика
Імбирні пряники до зимових свят
Кольоровий рис для дитячих ігор своїми руками.
Як видалити чужорідне тіло з ока дитини
Вплив м'яких іграшок на розвиток дитини
Чи потрібна дітям віра в Діда Мороза
В тих випадках, коли домашня помічниця повністю відповідає вашому ідеалу, можуть виникнути проблеми іншого характеру.

 
Ви довго шукали ідеальну Мері Попінс для малюка і нарешті ваші зусилля увінчались успіхом. Здавалось, що тепер можна спокійно працювати, не турбуючись про дитину. Але в певний момент ви раптом лякаєтесь, коли виявляється що няня стала для вашого малюка ближчою і ріднішою, ніж його власні батьки. 

Як правило, мама і тато, перейнявшись пошуком няні, побоюються, що вона може виявитись злою, байдужою, неохайною, недотепною та злодійкою. Але і в тих випадках, коли домашня помічниця повністю відповідає вашому ідеалу, можуть виникнути проблеми іншого характеру. З одного боку, поряд з доброю, лагідною і турботливою нянею малюку добре і спокійно. Але з іншого, малеча неминуче прив’яжеться до такої жінки, особливо, якщо маму дитина бачить не так часто, як хотілося б. 
 
Турботлива мама боїться втратити любов малюка. Також її ще обтяжує постійне почуття провини, яке пов’язане з тим, що через обставини, що склались в сім’ї вона не може приділяти достатньо уваги своїй дитині. Загострений материнський інстинкт провокує постійне відчуття тривоги. Через це виникає ворожість і ревнощі до няні, яка постійно займається крихіткою , підтримує її і в горі, і в радості.  
 

 
Часом батьків дуже насторожують наступні ситуації, хоча вони можуть бути цілком обґрунтованими: 
  • Дитина з якою-небудь проблемою в першу чергу звертається до няні. Це цілком зрозуміло, оскільки малюк звик у важких і незрозумілих для себе ситуаціях кликати на поміч свою виховательку. Няня зобов’язана надавати допомогу дитині.
     
  • При зустрічі дитина не біжить до мами. Така ситуація говорить лише про те, що крихітці складно переключитись з одного режиму спілкування на інший. Трохи почекайте і все стане на свої місця. 
     
  • Коли няня йде, дитя починає капризувати. Можливо, дитина чекала на вас цілий день, а ви не приділяєте їй належної уваги, тому малюк і рознервувався. 

 
Як же краще вчинити щоб малюк лишався з надійною і доброю нянею , а ви почували себе спокійно і не боялись втратити любов та прив’язанність з боку своєї дитини? 
  • Спробуйте якомога частіше проводити свій вільний час з малюком. Намагайтесь грати з ним в його улюблені ігри, вкладайте спати ввечері самостійно, читайте книжки. Не втрачайте можливість влаштовувати спільний сімейний відпочинок кожні вихідні. 
     
  • Якщо є можливість, намагайтеся самі готувати для малюка ,адже через їжу ми також передаємо іншим свої емоції. Просто чудово, якщо у вашій сім’ї є традиція обідати чи вечеряти всім разом. 
     
  • Намагайтесь заохочувати дитину за її маленькі успіхи, цікавтесь її проведеним днем. 
     
  • Не варто постійно думати і акцентувати увагу на тому, що няня може вас якось утискати. Спокійно відносьтесь до вашої співпраці з помічницею. 
     
  • Завжди контролюйте няню, нагадуйте їй про обов’язки і вимоги щодо виховання дитини. Ви є роботодавцем і маєте повне право диктувати свої умови. Необхідно, щоб ваші погляди у вихованні малюка співпадали, тоді дитина буде точно розуміти, що можна, а чого не можна робити.
     

Не варто переживати, якщо няня відноситься до малюка занадто чуттєво. Адже це чудово, що його любить ще хтось окрім його найближчих родичів. Для нього це необхідна краплинка у величезному океані любові, яка лишиться з ним на все життя .