Аутизм: 7 распространенных мифов и стереотипов
Что подарить детям на Новый год: идеи
Десять советов по выбору кровати для новорожденного
Как сшить обезьяну из носков
Мобили и развивающие коврики – первые игрушки малыша
Стоит ли отдавать ребенка в модельный бизнес
Как организовать детский день рождения на высшем уровне
Как воспитать общительного ребенка
Вчити іноземну мову починають зі знайомства з алфавітом. Особливість навчання у дитячому віці полягає в тому, що діти сприймають навчальні вправи як гру.
Как весело учить английский алфавит с детьми

Починати вивчення іноземних мов потрібно, насамперед, зі знайомства з алфавітом. У дорослому віці запам'ятати літери англійського алфавіту не викликає труднощів, з дітьми справи йдуть трохи складніше.
Дітям все необхідно подавати у вигляді гри, особливо якщо це стосується незрозумілих закарлючок, якими заповнені книги, написи на етикетках і назви улюблених мультиків. Завдання батьків – зробити так, щоб діти із задоволенням вивчали нові для них літери.
Изучение английского алфавита с детьми

Коли починати вчити англійський алфавіт

Інтерес до букв більшість дітей проявляють вже у 2-3 роки, більш серйозно і усвідомлено діти вчитимуть англійський алфавіт ближче до 5-ти років.
Цей інтерес потрібно підтримувати, розповідаючи, як називається та чи інша буква. Але якщо малюкові, наприклад, сподобалася буква А, не варто перевантажувати його інформацією і відразу читати весь алфавіт. Досить буде повторити разом з ним букву і слово, яке на неї починається.
Основна складність при вивченні англійського алфавіту полягає в тому, що голосні і половина приголосних мають декілька варіантів звучання. Навіть буква А має 6 різних варіантів прочитання. Тому для початку для прикладів потрібно підбирати слова, в яких буква звучить як в алфавіті або максимально близька до цього звучання. Дуже важливо вибирати слова, які цікаві і знайомі дитині, наприклад назви кольорів, тварин або фруктів і овочів.
Изучение английского алфавита для детей

Як вчити алфавіт з дітьми

1. Англійська для дітей повинна бути простим, зрозумілим і веселим заняттям. Для цього можете зробити картки з буквами і супровідними картинками. Наприклад, на одній з них напишіть «B – book», а поряд наклейте зображення книги.
2. Придбайте плакат з веселим алфавітом, який буде цікаво розглядати, а відповідно, і вчитися по ньому. У продажу є плакати, в яких при натисканні на відповідну букву диктор приємним голосом озвучує букву і слово. З такими плакатами малюк може займатися і самостійно.
3. Рекомендуємо також купити магнітики з буквами, їх краще всього повісити на видному місці, щоб дитина могла ними гратися.
4. Роздрукуйте для дітей розмальовки з буквами англійського алфавіту.
5. Використовуйте відеоматеріали. Зараз не проблема знайти в Інтернеті відеоролики, в яких під музику диктор весело читає букви зі словами. Дітям буде цікаво дивитися ролик і повторювати за диктором новий чи вже пройденний матеріал.
6. Дітей, які збираються в школу, можна вчити писати букви або малювати їх різними кольорами в альбомі.
7. Можна попросити дитину відшукати ту чи іншу літеру в яскравому заголовку або невеликому тексті.
8. Задавайте дитині питання про літери англійського алфавіту – вкажіть на яку-небудь із них і поцікавтеся, чи пам'ятає малюк її назву. Запитаєте, яке слово починається з цієї букви. Обов'язково хваліть дитину за правильні відповіді, щоб підтримувати інтерес до навчання.
Особливість вивчення англійської мови у дитячому віці полягає в тому, що діти сприймають навчальні вправи як гру. Батьки можуть допомогти дитині вивчити англійський алфавіт, перетворивши це серйозне заняття в веселе проведення часу, отримуючи задоволення від навчання разом з дитиною.
По матеріалам: