Детский сколиоз: причины, типы и способы лечения
Подарите рождественскую сказку вашему ребенку!
Выбираем правильно сладости для ребенка
Что надеть на новогоднюю фотосессию
Як обрати іграшку для дитини: ключові критерії
Как оборудовать рабочий уголок для школьника
Двухъярусная кровать Дуэт: лучшее решение для детской
7 причин изучать робототехнику
Дитячі вишиванки тепер все частіше можна побачити на маленьких патріотах. Вишитий дитячий одяг знову повертається в моду.

Как выбрать детскую вышиванку

Вишиванки стали невід'ємною частиною гардеробу багатьох українських дітей. Вишиті сорочки для малюків, як і для дорослих, виглядають гарно, оригінально і стильно. Носити вишиванку – віддавати данину старовинним національним традиціям, які сьогодні активно відроджуються.

Купити вишитий дитячий одяг школяреві можна не боячись, що речі проведуть більшу частину часу в шафі. Державні та релігійні свята, урочисті лінійки, відкриті уроки з літератури, історії та мови, паради вишиванок, сімейні урочистості – приводів одягнути дитині українську сорочку багато. Вона може замінити білу сорочку, блузку і плаття в повсякденному стилі вашого малюка.

Попит на вишиванки останнім часом виріс, а разом з ним розширився і вибір українських нарядів. У магазинах представлені моделі різних кольорів, з коротким і довгим рукавом, зшиті з найрізноманітніших тканин. У багатьох батьків просто очі розбігаються від такої краси. Як вибрати найбільш підходящий варіант і не помилитися, якщо потрібно купити дитячу вишиванку? Спробуємо допомогти порадами.

Как выбрать детскую вышиванку

Як вибрати дитячу вишиванку

1. Тканина для пошиття української сорочки

Головне при виборі дитячого одягу – натуральність тканини. Льняна або бавовняна річ буде добре вбирати зайву вологу, не викликаючи подразнень. Синтетичні вироби купувати не рекомендується. Одяг з синтетики не дозволяє нашій шкірі вільно дихати і створює «парниковий ефект», який провокує різноманітні дерматити і сприяє розмноженню хвороботворних бактерій на поверхні шкіри.

2. Ручна або машинна вишивка?

Якщо ви хочете купити вишиванку недорого, радимо звернути увагу на речі з машинною вишивкою. Вони коштують дешевше, ніж вишиті вручну. Малюк швидко зростає, тому вже через рік може знадобитися нова сорочка.

Якщо ви хочете купити автентичне виріб, вишитий руками, можете не сумніватися: виглядають такі речі дуже ефектно і стильно. Сучасні вишиванки для дівчаток і хлопчиків по красі анітрохи не поступаються старовинним «бабусиним» нарядам.

Как выбрать детскую вышиванку

3. Вишиті наряди для дівчаток

Одяг для маленьких школярок виглядає дуже ошатно: білосніжні блузки щедро декоровані квітковими орнаментами. Такий верх можна поєднувати з спідничкою, штанцями і навтіь джинсами. Є й інші варіанти вишитих речей для дівчаток: туніка, плаття, сарафан.

4. Стильні вишиванки для хлопчиків

Чоловічі сорочки для хлопчиків відрізняються простотою крою, прикрашені вишивкою зазвичай края рукавів і комір. Найбільш популярні кольори декору: синій і червоно-чорний. В якості альтернативи вишитій сорочці для школяра можна підібрати краватку в українському стилі. Вишитий аксесуар додасть патріотичний відтінок традиційної шкільній формі.

Дитячі вишиванки тепер все частіше можна побачити на маленьких патріотах. Їх вдягають у них батьки, бо національний одяг прищеплює дитині патріотичній дух, віданність традиціям народу. Вишитий дитячий одяг – це, врешті решт, гарний і оригінальний наряд, який сьогодні знову повертається в моду.