Аппликация на детской одежде «Галстук»
Как усыновить ребенка от первого брака
Как красиво снять новорожденного самостоятельно
Переваги методики Хелен Дорон для вивчення англійської
Надувные батуты: особенности установки
Кондиционер и новорожденный: главные правила
Как украсить детское боди рисунком
Как выбрать кровать-чердак по возрасту ребенка
Пропонуємо вашій увазі майстер-клас, як зробити касу з картонної коробки і підручних матеріалів для сюжетно-рольової гри «Магазин».

Ви звертали увагу, майже всі маленькі діти люблять спостерігати за роботою продавця в магазині. Часто просять дорослих, аби дозволили їм віддати касиру гроші за покупки і обов'язково чекають здачу (і зовсім неважливо, повинна бути ця здача чи ні).

Сюжетно-рольова гра «Магазин» не тільки цікава, а й корисна – дитина збільшує словниковий запас, розвиває навички та культуру спілкування, тренує увагу та кмітливість, формує взаємин співробітництва, вчиться рахувати, віднімати і додавати у межах 10

Гра «Магазин» стане ще цікавішою, якщо зробити касовий апарат своїми руками. Пропонуємо майстер-клас, як зробити касу з картонної коробки і підручних матеріалів.

Для виготовлення знадобиться:

  • картонна коробка
  • кольоровий папір
  • картон
  • чорний мкаркер
  • ножиці або канцелярський ніж

Процесс виготовлення:

1. Виріжте з кольорового паперу 12 квадратиків одного розміру. Напишіть на них цифри від 0 до 9, а також # та *. Це будуть кнопки касового апарату.

2. Підготуйте картонну коробку прямокутного розміру.

3. Виріжте прямокутники з картону та напишіть на них вартості. Це будуть змінні екрани на касовому апараті. Не приклеюйте ці картонки до каси, під час гри дитина буде їх змінювати.

4. Акуратно зробіть проріз поруч з кнопками. Це буде слот для кредитної картки. Зробіть напис: «Проведіть тут».

5. Підготуйте аксесуари для повноцінної гри: монети, паперові купюри, банківську карту.

Тепер можна відкривати магазин. Саморобна каса проста – без світло- і звукоефектів, однак дітки з допомогою дорослих зможуть зробити її своїми руками. А як показує досвід, саморобні іграшки набагато довше викликають інтерес у дітей, ніж куплені в магазині.