8 причин відвідати заповідник Асканія-Нова
Ранец для школьника: советы по выбору
Как собрать первоклассника в школу
Виды молочных смесей для детей
10 критериев выбора современного лагеря
Геометрический конструктор из картона своими руками
Как выбрать матрас для ребенка
Детский спортивный костюм: критерии выбора
При наявності фінансової можливості українцям однозначно варто їхати вчитися в цю країну. Словацькі дипломи високо цінують на ринку праці.

Серед українців чимало тих, хто хоче здобути вищу освіту в європейському університеті, і вибір часто падає на Словаччину. Навчання в цій країні має свої плюси та мінуси. Їх необхідно проаналізувати, перш ніж подавати документи для зарахування в університет.

Молодь вибирає навчання в Словаччині від Словак Стаді. Адже освітній центр вже більше шести років ми організовуємо вступ українських абітурієнтів до ВНЗ Словаччини. З їхньою допомогою понад 800 абітурієнтів стали студентами престижних університетів.

Переваги вищої освіти в Словаччині

Рівень освіти в Словаччині відповідає загальноєвропейському. Тому багато українців і вибирають навчання в цій державі. Якщо у вас в планах отримати диплом в європейському ВНЗ за прийнятні гроші, варто зупинитися на Словаччині. Вартість навчання тут для іноземців набагато нижча, ніж в Західній Європі.
Отримання студентської візи займає набагато менше часу в порівнянні з іншими країнами.
Безкоштовне навчання можливе за умови, що воно буде проходити на мові цієї держави. У приватних навчальних закладах ще викладають англійською та німецькою мовами. Зустрічаються університети і з французькою мовою.
Серед інших плюсів освіти в Словаччині можна виділити:
  • Висока кваліфікацію педагогів.
  • Комфортабельні гуртожитки для студентів.
  • Визнання словацького диплома в інших європейських країнах.

Недоліки навчання в Словаччині

Але і мінуси отримання освіти в цій країні українцями теж є:
  • Знання словацької мови, в іншому випадку вартість навчання зростає в рази.
  • Складнощі з поселенням в гуртожиток.
  • Необхідність здачі вступних іспитів, отримання студентської візи.

Навчання в Словаччині: особливості

  1. У більшості словацьких освітніх установ є власні гуртожитки для студентів. Кімнати в них зазвичай розраховані на 2-3 осіб. Умови проживання досить комфортні. Кухня і санвузол, як правило, загальні та знаходяться на поверсі.
  2. Багато студентських гуртожитків мають розвиненою інфраструктурою, навіть басейни і спортзали. Але не всім вдається отримати місце в гуртожитку.
  3. Якщо університет не надасть житло, доведеться знімати його, що означає додаткові витрати та збільшення вартості навчання за кордоном. Але, якщо врахувати, що і за гуртожиток нерідко доводиться платити, то різниця виходить не такою вже суттєвою. У більшості випадків, студенти об'єднуються в групи і знімають житло разом.
  4. На рівень життя студентів-іноземців в Словаччині впливає обраний навчальний заклад і населений пункт, в якому він знаходиться.
  5. Харчуватися можна в університетських їдальнях по талонах або готувати собі самостійно, купуючи продукти в магазині.
Отримати диплом в Словаччині українцеві реально. Освітні програми в словацьких вузах досить ефективні. При наявності фінансової можливості українцям однозначно варто їхати вчитися в цю країну. Словацькі дипломи високо цінують на ринку праці.