Как стирать хлопковое постельное белье
Что посмотреть в Баку
Уход за кожей после шугаринга
Как правильно заготавливать лекарственные травы
Особенности кофемашин Melitta
Как выбрать купальник для фигуры «Яблоко»
Рекомендации по выбору косметики для солярия
Наращивание ногтей: мифы и реальность
Тільки матрац з відповідною жорсткістю можна назвати корисним для здоров'я. На такому матрацы ваша спина отримає повноцінний відпочинок, а ви – міцний сон.
Купити матрац в магазині – справа нехитра. Але як вибрати модель, яка буде влаштовувати вас за всіма параметрами? Один з головних критеріїв – жорсткість ортопедичного виробу, від цього параметру безпосередньо залежить якість сну і ваше самопочуття.
Ортопедичний матрац від Матролюкс повинен підтримувати хребет і бути максимально комфортним. Тільки матрац з відповідною жорсткістю можна назвати корисним для здоров'я. На такому матраці ваша спина отримає повноцінний відпочинок, а ви – міцний сон.

Як вибрати ортопедичний матрац за жорсткістю

Вік
  1. Матраци для новонароджених відрізняються підвищеною жорсткістю – саме такі вироби рекомендують використовувати лікарі-педіатри.
  2. Більш м'які види дитячих матраців рекомендуються для малюків від двох років. Оптимальний варіант – безпружинний виріб середньої жорсткості.
  3. Людям до 30 років бажано спати на жорстких і середньо-жорстких ортопедичних матрацах, які сприяють правильному формуванню скелета.
  4. Людям у віці до 50 років варто орієнтуватися на власне самопочуття – і підбирати будь-який варіант матраца, враховуючи індивідуальні відчуття.
  5. У похилому віці варто відмовитися від жорстких матраців – рекомендовано підібрати матрац середньої жорсткості або м'яку модель, яка допоможе знизити тиск на суглоби. Чим людина молодша, тим жорсткіший повинен бути матрац, і навпаки.
Вага
  1. М'які матраци рекомендовані людям, чия вага не перевищує 55 кг. Зазвичай це моделі з латексу або інші варіанти без прошарків з кокоса.
  2. Якщо ваша вага між відмітками 55 і 95 кг, то варто зупинитися на матраці середньої жорсткості з незалежними пружинами.
  3. Чоловікам і жінкам більше як 95 кг рекомендовано використовувати жорсткі вироби. Це можуть бути щільні безпружинні моделі або матраци на міцних пружинах.
Стан здоров'я
  1. Якщо ви страждаєте на захворювання верхньої частини хребта, вибирайте серед ортопедичних матраців високої жорсткості.
  2. Для людей з хворим попереком краще зупинитися на м'якому, але пружному матраці.
  3. Якщо ви перенесли травми і операції, порадьтеся з лікарем з приводу вибору індивідуальної моделі.

Положення тіла уві сні
  1. Любителям спати на животі підійде ортопедичний матрац високої жорсткості.
  2. Якщо ви спите боці, краще вибрати м'який ортопедичний матрац.
  3. Тим, хто спить на спині, краще підійде виріб середньої жорсткості.
Вибирайте матрац від MatroLuxe з урахуванням віку, ваги, проблем зі здоров'ям, способу життя та інших переваг. Всі ці складові допоможуть визначити, який матрац краще купити. Якщо сумніваєтеся, придбайте двосторонній матрац з різним ступенем жорсткості.