Как выбрать венчик для взбивания
Стиральная машина долго стирает: причины
Какие цветы дарить на свадьбу
Правила оформления домашней библиотеки в гостиной
Секреты приготовления сырников
Как повысить комфорт при ношении линз летом
Обзор пылесоса Thomas INOX 30
Основні ознаки вагітності
Вагітність – особливий стан, під час якого в організмі жінки відбувається дуже багато змін, які помітні як ззовні, так і всередині.

Признаки беременности

Вагітність – особливий стан, під час якого в організмі жінки відбувається дуже багато змін, які помітні як ззовні, так і всередині.

Одні жінки з нетерпінням чекають, коли зародиться нове життя, а в інших вагітність не завжди запланована. Також не всі відразу здогадуються про те, що завагітніли.

Когда и как проводить тест на беременность

Основні ознаки вагітності

1. Припинення менструації – це найперший симптом, скажемо так, того, що яйцеклітина запліднилась. Проте не завжди відсутність менструації свідчить про вагітність. Гормональні збої, стресові ситуації, акліматизація, приймання певних препаратів можуть змінити менструальний цикл, спричинити затримку на 2-3 місяці. Так само бувають поодинокі випадки, коли все-таки протягом перших 2-3 місяців вагітності місячні продовжуються.

2. Підвищена базальна температура (вимірювання базальної температури відбувається вранці, не встаючи з ліжка протягом 5-10 хв, вимірюється вона в прямій кишці). Як правило зростання рівня гормону прогестерону викликає підняття температури понад 37 градусів.

3. Ранкові недомагання. Як правило часті запаморочення, нудота можуть появлятись протягом всього дня, проте зранку вони найхарактерніші. Появляється нудота не відразу після запліднення яйцеклітини, а на 10-14 день, коли починає зростати рівень гормону ХГЧ. Власне через 10-12 днів після овуляції і варто робити тест на вагітність, раніше він навряд чи покаже правдивий результат.

Когда и как проводить тест на беременность

4. Посилені звичні виділення зі статевих органів, спричинені дією гормону прогестерону. Як правило, вони не змінюють своє консистенції, залишаються напівпрозорими, з нерізким кислуватим запахом.

5. Поява вугрів на обличчі, або ж навпаки – очищення шкіри. Деякі жінки борються з проблемною шкірою на обличчі від початку перехідного віку. У період вагітності жінки часто покращується їх вигляд та стан обличчя, як кажуть в народі «хорошіють», проте у декого може навпаки посилитись висипання на шкірі.

6. Часті зміни настрою, смакових уподобань, загострення відчуття нюху. Звісно, це такі ознаки, які бувають у багатьох жінок перед менструацією (пмс), проте в сукупності з іншими ознаками вагітності дають привід жінці задуматись над тим, що вона завагітніла.

7. Підвищена чутливість грудей, незначне збільшення їх об’єму, потемніння ореол.

Вище описані ознаки вагітності не можуть її підтвердити, а тільки можуть викликати у жінки припущення. Підтвердити ж особливий стан можна за допомогою тесту, який чутливий до наявності гормону ХГЧ у сечі (не раніше 10 дня після запліднення), за допомогою аналізу венозної крові на наявність «гормону вагітності». Також підтвердити вагітність зможе гінеколог на огляді після 2-3 тижнів вагітності та лікар УЗД.