Закуски из яиц на праздничный стол
С чем носить коричневые сапоги
Какая мужская одежда нравится женщинам
Суррогатное материнство: последствия и риски
Значение цвета роз. Как выбрать цвет розы
Ассортимент велосипедов Scott
Как выбрать горнолыжный костюм
Миома матки: причины, симптомы, лечение
Дитяча кімната – предмет особливої ​​турботи батьків. Читайте в нашій статті, як правильно облаштувати простір для дитини.

Дитяча кімната – предмет особливої ​​турботи батьків. По-перше, кімната створюється для найдорожчої істоти, маленької і беззахисної. Навіть якщо в цьому 16-річному «лосі» вже більше 180 см зросту. А, по-друге, дитяча кімната одне з найбільш функціонально складних приміщень.

Фактично, це цілий світ, укладений в одну кімнату: спальня із зручним ліжком, гардеробна з місткою шафою, учбовий клас з партою, зручним стільцем і стелажем для книг, спортивний майданчик зі шведською стінкою і місце для ігор. А тепер оцінимо складність питання, що стоїть перед батьками: як це все зручно розмістити на 15, ну, в кращому випадку, 20 кв. м площі дитячої кімнати?

Особливості дитячої кімнати для малюків

Потреби маленької дитини щодо її дитячої кімнати теж ще невеликі: здоровий комфортний сон і безпечне місце для ігор. Батьки добавлять до цього списку ще щось для зберігання дитячих речей: простору одежну шафу або місткий комод.

Здавалося б, все просто. Але є нюанси: дуже важливо, щоб меблі в дитячу були, по-перше, екологічно чисті, по-друге, функціонально безпечні.

Екологічну чистоту обраних вами дитячих меблів підтверджують сертифікати СЕС, які повинен надати продавець меблів. А ось функціональна безпека за неї відповідальні батьки. Переконайтеся, що обрані вами меблі не мають гострих кутів або якихось виступів, всі їх елементи закруглені, добре закромковані і ретельно з'єднані між собою.

Маленька дитина активна, вона бігає, повзає, пробує все «на зуб» і тягне все на себе. Переконайтеся, що дитяча кімната для такої активності безпечна.

Кольорове рішення дитячої кімнати

Потрібно враховувати, що дитяча психіка менш стійка, ніж психіка дорослої людини. Тому дитині будуть однаково не корисні як похмурі, темні кольори в її кімнаті (насичений синій, коричневий, темно зелений, фіолетовий, темно сірий), так і занадто яскраві (червоний, оранжевий).

Для дитячої кімнати потрібно вибирати спокійні світлі відтінки, і «буйство фарб» не вітається. Уникайте також яскравих тематичних зображень, особливо на фасадах меблів. Різні герої мультфільмів або відео, якими ваша дитина захоплюється сьогодні, через півроку вже не будуть для неї актуальні, а меблі вже не зміниш.

Тому краще використовуйте мотиви хобі в картинах, іграшках, постільній білизні тобто в тих предметах, які легко замінити разом зі зміною інтересів малюка.

Меблі в дитячу кімнату дорослішають разом з дитиною

Процес дорослішання процес природний, і потрібно розуміти, що змінюється все: від зросту і ваги дитини до її навичок та інтересів. І в кожен момент часу дитяча кімната повинна відповідати віку свого власника.

Кімната для новонародженого повинна бути укомплектована сповивальним столом для сповивання дитини і зручним кріслом для мами на час годування малюка.

Для дитини від року до 5 років, яка в цьому віці активно пізнає світ, головне питання безпека навколишнього середовища. Оптимально, щоб у дитини був великий вільний простір для ігор і якісь просторі, але не важкі коробки для складання іграшок.

З 5 років у дитини з'являється потреба в столі і стільці: вона починає малювати, ліпити, щось збирати і конструювати, а трохи пізніше вчитися писати.

Школяр потребує більш просторий та високий стіл (рекомендуємо купувати стіл-парту із регульованою висотою, яку можна підлаштувати під зріст дитини), а також стелаж для зберігання зошитів і підручників.

А потреби студента це вже потреби дорослої людини.

Дитяча кімната для дівчинки

Дитяча кімната для маленької принцеси зовсім не обов'язково повинна бути в мережеві і рожева. Точніше, навпаки, рожева «зефірна» дівоча дитяча залишилася в минулому. Сьогодні, в умовах гендерної рівності, дівчатка також хочуть бути льотчицями, капітанами кораблів або навіть літати в космос.

Але є обов'язковий нюанс: навіть найсучасніша дівчинка потребує хорошого, бажано, ростового дзеркала, а також в тому чи в іншому варіанті туалетного столика.

Дитяча кімната для хлопчика

І знову, як немає абсолютно дівочого дизайну дитячої кімнати, так і немає досконалого чоловічого варіанту для хлопчика. Всі хлопчики різні: хтось захоплюється спортом, хтось любить читати, а хтось програмує або займається роботами.

Тому кімната хлопчика повинна відображати інтереси свого власника і бути зручною і комфортною для нього. Так як хлопчики зазвичай трохи менше схильні до порядку, ніж дівчатка, бажано заздалегідь продумати зручний спосіб зберігання речей і одягу для вашої дитини, з яким він би справлявся сам.

Дитяча кімната для двох дітей

Головні слова в такий дитячій кімнаті це рівність і паритет. Але зовсім не «однаково» або «одноманітно». Тому що не буває двох однакових людей, і навіть у близнюків можуть бути різні хобі. А якщо діти відрізняються за статтю і за віком ...

У кожного з дітей повинна бути своя половина кімнати і свої ліжко, крісло, стіл або половина столу, шафа або половина шафи. Те ж саме по тумбам, комоду, книжковим стелажам і таке інше. Ліжка по можливості краще брати не двоярусні. Здається, що вони економлять місце в кімнаті, але при постійному використанні діти завжди сваряться, кому сьогодні спати нагорі.

Меблі вибирайте нейтральні. А потім дайте кожному з дітей можливість самостійно обрати собі предмети інтер'єру, текстиль, іграшки та фотографії. Таке самовираження буде дуже важливо для дітей.